Vakantievilla in Spanje: Iberis Projects belicht de voordelen

Tips & Tricks,Reisbestemmingen

Het kopen van een vakantievilla in het buitenland mag zich de laatste jaren verheugen in een toenemende belangstelling, zowel van bedrijven als van particulieren die geld achter de hand hebben.

De groeiende populariteit van buitenlandse vakantiewoningen, in onder meer Spanje, heeft met tal van factoren te maken. Zo levert geld op de bank qua rendement eigenlijk niets meer op. Om deze reden besluiten mensen die wat spaargeld achter de hand hebben om hun kapitaal in steen te stoppen en te investeren in een vakantievilla in Spanje. Zo kunnen ze hun spaargeld toch nog laten renderen.

Een vakantiehuis kopen heeft echter nog veel meer voordelen. Als je kiest voor de aankoop van een vakantievilla in Spanje, zul je merken dat dit bezit een enorme meerwaarde kan bieden. Maar wat zijn de voordelen van een eigen vakantievilla in Spanje precies? Wat heb je eraan om te investeren in een eigen vakantiehuis in Spanje?

Je kunt altijd goedkoop op vakantie als jij dat wilt

Wat Iberis Projects en de eigenaren van een vakantievilla vaak aangeven als grootste voordeel van hun bezit, is dat je altijd op vakantie naar Spanje kunnen als ze daar zin in hebben. Je hoeft nooit meer een vakantiehuis te boeken, maar kunt gewoon lekker naar je eigen prachtig vakantievilla gaan om een paar weken te relaxen.

Wat natuurlijk ook scheelt is dat je niet apart hoeft te boeken: er is altijd plek in Spanje, uiteraard op jouw favoriete locatie, en je kunt gaan als jij daar zin in hebt.

Daarbij bespaar je met een eigen villa flink op de vakantiekosten. Natuurlijk betekent de aankoop een flinke investering en zit je (als je de woning niet direct afkoopt) met een hypotheek, maar relatief gezien kun je bijna niet goedkoper op vakantie gaan dan in je eigen vakantiehuis in Spanje.

Vakantievilla’s in Spanje zijn beter betaalbaar dan elders

Een tweede grote voordeel van een privé vakantievilla kopen in Spanje is, zo geeft Iberis Projects aan en is overal online te lezen, het feit dat de prijs van mooi vastgoed in Spanje lager ligt dan in ons land. Je bent al snel 10 tot wel 30 procent voordeliger uit dan in ons eigen land.

Zeker als je ervoor kiest om een villa te kopen in een regio die niet al te toeristisch is, kun je in Spanje voor een aantrekkelijke prijs een prachtig vakantiehuis kopen. Door je vakantievilla een (groot) deel van het jaar te verhuren aan toeristen, kun je een mooie winst maken en van het rendement je hypotheek aflossen en extra winst maken.

Je kunt de woning verbouwen naar eigen smaak

Erg prettig aan een aangekochte vakantievilla in Spanje is dat je, uiteraard binnen de kades van de Spaanse wetgeving, je villa geheel naar eigen wens kunt inrichten en eventueel verbouwen of renoveren. Van je prachtige villa een persoonlijke woning maken, in jouw stijl, is dus geen enkel probleem.

Een investering in de toekomst

Net als in Nederland stijgt vastgoed in Spanje in de loop van de jaren in waarde. Een vakantievilla kopen is dan ook een slimme zet als je wilt investeren in je toekomst. Je kunt er op voorhand van uitgaan dat je villa, zeker na een opknapbeurt, meer waard wordt. En dat is natuurlijk een leuk spaarpotje voor later.

Mocht je met pensioen gaan of op leeftijd komen, dan kun je je Spaanse vakantievilla verkopen en houd je daar een mooie geldbedrag aan over.

Er is veel keuze aan vakantievilla’s in Spanje

In Spanje staan veel vakantievilla’s te koop, verspreid over het hele land. Of je nu een vakantiewoning zoekt in grotere steden als Valencia, Madrid of Barcelona, of liever in een rustige badplaats langs een Spaanse costa: het kan allemaal!

Voor iedere kritische koper is er wel een pand te vinden dat precies aan zijn of haar wensen voldoet. Slim is wel om je eerst grondig te oriënteren op alle vakantievilla’s die er in het land zijn.

Gezien de andere wetgeving en regels in Spanje is het ook verstandig om een vastgoedmakelaar in te schakelen, om je te helpen om de juiste woning voor de beste prijs te vinden. Succes en geniet straks volop van je prachtige vakantievilla in Spanje!

Op zoek naar uw volgende vakantiebestemming? Bekijk dan onze handige zoekfunctie!
Met een verscheidenheid aan filters om uit te kiezen, zult u zeker de perfecte plek vinden voor uw volgende uitje.