Mijn theereis naar Taiwan: het mooiste thee land ter wereld

Activiteiten,Reisbestemmingen
theereis naar Taiwan

Ik ben al jaren zot van thee en drie jaar geleden maakte ik eindelijk de reis die ik al zo lang wilde maken. Al van toen ik mijn eerste theesommelier cursus volgde, wilde ik eens een theeland bezoeken. De klas waaraan ik toen deelnam, ging dat jaar naar China, maar door m’n werk kon ik helaas niet mee gaan. Jaren heb ik daar nog spijt van gehad. Tot ik besliste om niet bij de pakken te blijven zitten, maar gewoon zelf een theereis te maken. Naar China vond ik een beetje riskant om dat op eigen houtje te doen. Na wat research kwam ik te weten dat Taiwan een heel goede optie was. Ze spreken er goed Engels, het is één van de veiligste landen van de wereld én ze hebben er misschien wel ’s werelds lekkerste thee.

theevelden taiwanIk heb niet heel het land kunnen zien, maar verbleef vooral om en rond de hoofdstad Taipei. En laat daar nu heel veel groen zijn en ook veel theevelden. Ik startte met een theemuseum. Dat ligt aan de rand van de stad en wordt uitgebaat door een lokale familie theeboeren. Het was ongelooflijk boeiend. Over thee ben je nooit uitgeleerd en dat is me nog maar eens duidelijk geworden hier. De teafarmers vertelden over hun eigen specifieke methodes, die toch weer wat anders waren dan wat ik uit de boeken geleerd heb. Daarna zijn we naar de velden geweest en heb ik zelfs mee mogen plukken. Geen gemakkelijke klus en mijn respect voor de theeboeren is nu nog veel groter dan het al was! Afsluiten deden we met het proeven van heel veel thee, natuurlijk – en in Taiwan moet je zeker hun superbekende oolong thee proberen, die je trouwens ook bij de betere theewinkel kan vinden bij ons (check bijvoorbeeld deze Dark Pearl Oolong of deze prachtige Tung Ting als je Taiwan in je theetas wil proeven hier!)!

Wat me opviel aan Taiwan is dat hoogkwalitatieve thee er overal is. Zelfs in het kleinste en meest commerciële zaakje vind je thee die lekkerder is dan zowat eender wat in het Westen. En ik overdrijf niet eens. De kwaliteit is zo extreem hoog daar. Omdat het land een echt theeland is, is het ook heel makkelijk om naar daar te gaan en zelf de theevelden op te zoeken. De Taiwanezen zijn erg trots op hun thee en dus hoef je niet lang te zoeken naar allerhande thee-activiteiten, elke Taiwanees helpt je graag op weg. Bovendien kan ik een tripje naar de theevelden ook aanraden indien je geen uitgesproken tealover als mezelf bent. Het hele proces is bijzonder boeiend en uniek om te zien.

Ik denk dat Taiwan mijn nieuwe favoriete theeland is, misschien zelfs mijn favoriete land in het algemeen. Met enorm lekker eten, heel vriendelijke mensen, aangename en gesofisticeerde wegen om op te rijden, een unieke cultuur en de allerbeste thee ter wereld!

Op zoek naar uw volgende vakantiebestemming? Bekijk dan onze handige zoekfunctie!
Met een verscheidenheid aan filters om uit te kiezen, zult u zeker de perfecte plek vinden voor uw volgende uitje.