Paraguay, de onbekende parel in Zuid-Amerika

Reisbestemmingen
Asunción Paraguay

Er valt van alles te zien tijdens een welverdiende vakantie in Paraguay. Dit land kent namelijk een beeldschone natuur vol groene gebieden en beeldschone uitzichten die nergens anders ter wereld te bezichtigen zijn. Lees de tekst hieronder goed door om te weten wat de mooiste onbekende bezienswaardigheden van Zuid-Amerika zijn als je op reis bent in Paraguay.

Op reis naar Paraguay

Paraguay, ook wel bekend als het land van de Mennonieten en van de Jezuïeten, is een verborgen parel in Zuid-Amerika die zeer geschikt is als je een avontuurlijke reis wilt maken. In Paraguay kan je genieten van prachtige natuurgebieden en nationaal parken, rivieren, watervallen, een dichtbegroeide jungle en koloniale steden. Het land heeft een rijke cultuur en geschiedenis, een warme bevolking, prachtige bezienswaardigheden en leuke attracties. Vanuit Amsterdam kan je naar Paraguay vliegen binnen 13 tot 16 uur, afhankelijk van de bestemming in Paraguay.

De hoofdstad: Asunción

Asunción is de hoofdstad van Paraguay en ligt in het zuidoosten van Zuid-Amerika. In Asunción kan je van alles beleven, waaronder een levendige stad, een bruisend nachtleven, een culturele gebouwen vol geschiedenis en gezellige mensen. Er zijn verschillende winkelcentra, restaurants, bars, cafés en musea waarbij je je prima kunt vermaken in Asunción. Wil je in Asunción verblijven, dan kan je voor vrijwel elk budget wel de ideale accommodatie vinden.

El Gran Chaco

Paraguay wordt door de rivier verdeeld in twee delen, waaronder El Gran Chaco. Het gaat om een gebied dat amper bevolkt is en voor zeker 60% bestaat uit prachtig groen natuurgebied. El Gran Chaco wordt door een paar indiaanse stammen bewoond en is in de jaren twintig door de mennonieten opgericht. Je kunt in el Gran Chaco lekker ontspannen en even tot jezelf komen in de natuur, voornamelijk als je jezelf even wilt afzonderen van de drukte van het centrum. El Gran Chaco is geen welbekend toeristisch gebied, maar echte avonturiers weten deze verborgen parel in Zuid-Amerika wel te vinden.

De ruïnes van Trinidad en Jesús

Je kunt de ruïnes van de Jezuïeten verkennen in Trinidad, niet ver van Asunción vandaan. Hier zijn de overblijfselen van de kloosters van de Jezuïeten te vinden, welke tot vandaag de dag er nog goed uit zien. Het gaat om een niet druk bezochte plaats waar je van beeldschone uitzichten kunt genieten.

Ciudad del Este

Ga tijdens je reis in Paraguay ook naar Ciudad del Este. Hier kan je namelijk langs de enorme Itaipu dam, ’s werelds grootste waterkrachtcentrale. In Ciudad del Este kan je ook langs de Guaira-watervallen, zeer grote watervallen die goed van dichtbij te bewonderen zijn.

Parque Nacional Ybycuí

Het Parque Nacional Ybycuí is een zeer populair park in Paraguay dat dichtbegroeid is. Dit park is grotendeels voorzien van heuvels die vrij steil zijn, bossen die dichtbegroeid zijn en rivieren. Je kunt hiken in het Parque Nacional Ybycuí en genieten van de vele verschillende kleurrijke vlinders die je overal volgen.

Encarnación

Encarnacíon is een stad in het zuidelijk deel van Paraguay. Er valt van alles te zien en beleven in Encarnacíon, waaronder winkelen in de stad in één van de winkelcentra of lekker eten en drinken bij de vele lokale en internationale restaurants en bars die in de omgeving gelegen zijn. Vanuit Encarnacíon is Argentinië overigens heel goed te zien, waarbij je geniet van een fantastisch uitzicht over een deel van het land. Wil je Encarnacíon écht goed verkennen? Huur dan een fiets en neem een fietstour om langs de verschillende gebouwen te fietsen of ga wandelen in het gebied om meer te zien van de regio.

Lago Ypacarai

Lago Ypacarai ligt een aantal kilometer van Asunción vandaan. Hier tref je beeldschone zijrivieren en zeer grote natuuroppervlakten. Er zijn om de rivier heen meerdere dorpjes, waaronder ook de wereldwijd bekende San Bernadino. Veel populaire artiesten brengen hun vakantie in Paraguay in San Bernadino door.

Andere parels in Paraguay

Andere prachtige bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen tijdens je reis in Paraguay zijn onder andere Saltos del Monday, Itaipudam, Ciudad del Este, Areguá, Ybycuí Nationaal Park, Cerro Cora Nationaal Park, Bella Vista, Palacio de los López en Iguazu Falls.

Beste reistijd Paraguay

Het is altijd wel lekker weer in Paraguay, maar vanwege de extreem hoog wordende temperaturen in de maanden december, januari en februari is het tijdens deze maanden niet slim om je vakantie hier door te komen brengen. De beste reistijd om naar Paraguay te gaan in Zuid-Amerika is vanaf mei tot en met september, aangezien het weer dan lekker warm en fris is.

Op zoek naar uw volgende vakantiebestemming? Bekijk dan onze handige zoekfunctie!
Met een verscheidenheid aan filters om uit te kiezen, zult u zeker de perfecte plek vinden voor uw volgende uitje.