Must-visit bezienswaardigheden in Zagreb

Reisbestemmingen
bezienswaardigheden in Zagreb

Zagreb is de hoofdstad van Kroatië. Het is ook de grootste stad van dit land. Zowel qua oppervlakte als qua inwoners. De stad heeft een oppervlakte van 641 vierkante kilometer. Zagreb ligt op een hoogte van 158 meter. Op dit moment telt de hoofdstad ongeveer 800.000 inwoners. Elk jaar wordt Kroatië populairder onder toeristen. Steeds meer mensen weten hoe ‘mooi’ Kroatië is.

In dit land wordt door toeristen volop gekampeerd. Ondanks het land bekend staat op de vele campings, vind je er ook genoeg hotels. Uiteindelijk trekken Kroatië en Zagreb verschillende ‘soorten’ toeristen. De ene vindt het heerlijk om drie weken op een camping te zitten, terwijl de ander liever één week in een hotel zit.

In de provincie was Zagreb ondervalt, wonen in totaal méér dan 1 miljoen mensen. Dit is de enige provincie in Kroatië met méér dan 1 miljoen inwoners. Deze stad ligt langs de Sava rivier.

Musea in Zagreb

Zagreb, is een stad vol met musea. In totaal vind je in de hoofdstad van Kroatië zeker 60 verschillende musea. Enkele voorbeelden van musea zijn: Museum of Broken Relationships, Museum of Illusions, Kroatië Museum of Native Art en Zagreb 80’s museum. Elk museum heeft een ander onderwerp.

In elk museum wordt wat anders tentoongesteld. Doordat er 60 verschillende musea zijn, zit er voor iedereen wel wat tussen. Wil je één van de museums bezoeken? Dan heb je hiervoor een kaartje nodig. Tickets zijn online te kopen op verschillende webshops. Wil je in korte tijd meerdere musea bezoeken? Dan kun je een combinatieticket kopen. Je kan dan veel geld besparen. Wanneer je dit doet, betaal je in één keer voor meerdere musea. Hierdoor krijg je korting bij elk museum op entreeprijs.

Bij sommige musea heb je een ‘skip de rij’ ticket. Als je dit ticket koopt, hoef je niet in de rij te staan. Je mag dan gelijk doorlopen. Vaak betaal je hier wel voor. Echter, kan dit wel de moeite waard zijn. Bij sommige musea kun je uren in de rij staan, zeker in de zomer, als het druk is.

De meeste musea kun je bezoeken voor 8 euro per persoon. In Kroatië verdienen de mensen veel minder, vandaar dat alles er veel goedkoper is. Het gemiddelde brutosalaris in Kroatië is 1071 euro per maand. De netto-lonen liggen tussen de 300 en 700 euro per maand.

De boodschappen zijn in dit land een stuk goedkoper. Ook kun je veel geld besparen op kleding. Het leven is een stuk goedkoper in Kroatië, vandaar dat ze met veel minder geld, goed rond kunnen komen. Wanneer je in Kroatië 1071 bruto verdient, heb je een goed salaris. Van zo’n salaris kun je goed leven.

De binnenstad van ZagrebDe binnenstad van Zagreb

In de binnenstad van Zagreb staan tal van historische gebouwen. Enkele prachtige kathedralen vind je in de hoofdstad van Kroatië. In de binnenstad staat een groot aantal musea. Niet gek, in Zagreb zitten in totaal 60 musea. Deze moeten toch ergens gevestigd zijn. Ondanks dat je een ‘mooi’ gedeelte van de stad hebt, zijn er ook slecht onderhouden delen van de stad.

De meeste huizen in deze wijk moeten gerenoveerd worden. Deze huizen staan voor in het deel ‘Donji Grad’. Dit gedeelte wordt ook wel ‘De benedenstad’ genoemd. Doordat de bevolking hard groeide, in de 19e eeuw, moest de stad uitgebreid worden. Deden ze dit niet? Dan was er geen ruimte voor iedereen.

Ondanks dat niet alle huizen even goed onderhouden zijn, kun je er fantastisch lopen. De schoonheid straalt ervan af. Het ziet er gewoon fantastisch uit. In deze wijk vind je verschillende musea en een aantal theater. Een gedeelte van deze stad is autovrij. Het is belangrijk dat je hier vooraf rekening mee houdt.

Sint Marcuskerk

De Sint Marcuskerk hoort bij de mooiste kerken van Kroatië. Het is een erg populair bezienswaardigheid in de hoofdstad, Zagreb. Jaarlijks komen op deze bezienswaardigheid steeds meer mensen af. Deze kerk staat in het oude centrum van de stad. Een deel van de kerk komt het de 13e eeuw. Het andere deel is gebouwd in de 14e eeuw. Deze kerk is gewijd aan Marcus. Dat is volgens gelovigen de schrijver van het Evangelie.

De kerk ligt aan één van de oudste pleinen van Kroatië. In de buurt van de kerk zitten verschillende regeringskantoren.

Zagreb Zoo

De Zagreb Zoo is het uitje voor mensen met kinderen. Veel mensen die op een camping vakantie vieren, brengen een bezoekje aan de dierentuin. De Zagreb Zoo is te bezoeken vanaf 1.50 euro, volwassene betalen ongeveer 5 euro. Bij deze dierentuin reken je af met de Kroatische munteenheid ‘Kuna’. De prijs in euro’s is dus afhankelijk van de koers van deze munt. Deze dierentuin werkt overigens goed samen met de Zoo in Antwerpen, wat voor ons natuurlijk extra leuk is om te weten!

Op zoek naar uw volgende vakantiebestemming? Bekijk dan onze handige zoekfunctie!
Met een verscheidenheid aan filters om uit te kiezen, zult u zeker de perfecte plek vinden voor uw volgende uitje.