Kroatië

Kroatië
Bestemmingen
Populaire Accomodaties
 • Kroatië | Dubrovnik Rivièra | Cavtat
  Zeer comfortabel hotel met uitgebreide faciliteiten en idyllische ligging op een schiereiland nabij Cavtat.
 • Kroatië | Istrië | Pula
  Rustig gelegen domein te midden van een weelderige vegetatie. Mooi openluchtzwembad met panoramisch zicht op de zee!
 • Kroatië | Istrië | Baldasi
  De luxurieuze villa Baldaši ligt 10 ten oosten van de stranden in Novi Grad in het noordelijke gedeelte van het schiereiland. Het nieuw gebouwde stenen huis werd in 2012 gebouwd, het bestaat uit 3 woonruimtes, die naar typische mediterrane planten...

Kroatië

Onbekend maakt onbemind, zegt het spreekwoord. En dat is lange tijd ook zo geweest voor Kroatië. Deze republiek in het zuidoosten van Europa ligt vlakbij de Adriatische Zee. Aan de overkant daarvan ligt Italië, en hierbij denkt iedereen automatisch aan vakantie. Maar Kroatië, wat valt daar nu te beleven...?

Toegegeven, tot voor 1991, toen de Kroaten zelf de onafhankelijkheid uitriepen over hun land, was het een land met een turbulent politiek landschap. Naweeën van de Tweede Wereldoorlog en de haat-liefdeverhouding met de omliggende landen waren hiervan de oorzaak. Inmiddels streeft men naar een sociaaldemocratisch klimaat om de groei van het land te bevorderen. In 2013 zal het land als alles goed gaat toetreden tot de Europese Unie.

De overheersing door verschillende volkeren in de geschiedenis van Kroatië maakt wel dat de cultuur zeer divers is. Statige monumenten en prachtige nationale parken maken het landschap op, maar ook iets bijleren over de vele slimme wetenschappers die Kroatië als land van herkomst hebben kan. Steden als Zagreb, Dubrovnik, Trogir en Sibenik klinken misschien niet uitnodigend, maar zijn het absoluut wel. Kroatië heeft zes monumenten op de Werelderfgoedlijst – dat kan best tellen voor een land dat “niemand” kent!

Kroatië ligt voor de helft in de Balkan, en dat moet dus wel zijn invloed hebben. Op het menu vind men er naast Italiaanse en Griekse invloeden ook typische Balkangerechten terug. Folkmuziek blijft ook populair, en traditionele klederdracht en dansen kan men 's zomers op vele festivals bewonderen.

Kroatië is zeker de ontdekking waard! Het land telt drie luchthavens, een goed spoorwegennet in het noorden en busverbindingen doorheen heel het land. Meer dan 1200 kilometer autosnelwegen brengen je ook overal. Of je nu kiest voor de bergen, steden of liever gaat voor een ontspannende strandvakantie: in Kroatië vindt eenieder zijn ding!


Toon Meer
Zoeken
Recente Commentaren
 • Vakantiepark Park Plaza Verudela

  Wij zij hier een week gebleven en vonden het echt de max supertof!

    Jan - on 31/1/12
 • La Fodia Hotel & Resort

  Ik ben eigenlijk nooit tot aan het strand geraakt. Het zwembad was groot en voldoende en ik kon volledig genieten van het fodia hotel. Enkele keren in slaap gevallen op de zachte ligstoelen naast het zwembad!

    Thomas - on 19/1/12
 • Iberostar Albatros

  Wat wil je nog meer op vakantie dan tot rust kunnen komen aan het zwembad met je familie? Kinderen hebben zich goed geamuseerd, zowel aan het zwembad als op het strand. Buffet was uitgebreid en lekker!

    Marcel - on 19/1/12
 • La Fodia Hotel & Resort

  Het hotel was proper en de eigenaar zeer vriendelijk. Het hotel is gelegen in het midden van het eiland zodat je een kleine wandeling moet maken naar het strand. Op het einde van je vakantie wil je het eiland niet verlaten!

    Brigitte Janssens - on 18/1/12
Rasa - Kroatië
Vlakovo Biljana
Malinska-dubašnica - Kroatië
Kralj
Diminici - Kroatië
Diminici
Brela - Kroatië
Bluesun Soline
Marcana - Kroatië
Ana