Dominique Ansel Bakery in New York bezoeken

Reisbestemmingen,Tips & Tricks
Cronut New York

New York is een stad waar nieuwe creatieve snacks al snel onder de aandacht komen. In 2022 mochten wij dan ook kennismaken met de ‘Cronut’.

De nieuwe snack werd bedacht door de bakkers van de Dominique Ansel Bakery in New York. De bakkerij is te vinden in de wijk SoHo en staat bekend om zijn lange rijen voor de ingang. Dat heeft alles te maken met de Cronut, de snack is ongekend populair en liefhebbers staan er maar als te graag vroeger voor op.

Cronut: de nieuwe snack

De Cronut is de allernieuwste snack in New York en is niet aan te slepen. Het is een combinatie tussen de croissant en een donut. Het is eigenlijk een heel simpel idee, maar geen enkele andere bakker wist er zo’n groot succes mee te boeken. De lokale inwoners staan vroeg in de ochtend al in de rij om een Cronut te scoren. Dat heeft een goede reden, want de bakker heeft besloten om slechts 500 Cronuts per dag te maken.

Binnen no-time zijn de Cronuts uitverkocht. Mocht je in de buurt zijn, dan zal je rond 7 uur in de ochtend alvast voor de deur moeten gaan staan. Wij moeten je bekennen, het is zeker een aanrader.

Dominique Ansel Bakery in New YorkGenieten bij de Dominique Ansel Bakery

De Dominique Ansel Bakery is trouwens een bekende bakkerij en dat komt niet alleen door de inmiddels wereldberoemde Cronut. De bakkerij is namelijk de gehele dag geopend en heeft een indrukwekkende menukaart. Je kan ook genieten van een kopje koffie, thee of andere drankjes. Daarnaast heb jij de keuze uit allerlei lekkernijen, zoals cupcakes, taart en Amerikaanse koekjes.

De Dominique Ansel Bakery staat bekend om zijn mierzoete shots, bijvoorbeeld de populaire Chocolate Chip Cookie Shot. Een bezoekje aan de Dominique Ansel Bakery is dan ook een hele belevenis en zeker een aanrader voor iedere toerist. Mocht het weet het toelaten, dan kan je ook plaatsnemen op het terras.

Op zoek naar uw volgende vakantiebestemming? Bekijk dan onze handige zoekfunctie!
Met een verscheidenheid aan filters om uit te kiezen, zult u zeker de perfecte plek vinden voor uw volgende uitje.