Vijf tips voor een comfortabele vlucht

Met het vliegtuig
Vijf tips voor een comfortabele vlucht

Akkoord, er zijn leukere plekken om te zijn dan aan boord van een vliegtuig. Je zit ongetwijfeld liever thuis in je luie zetel met een filmpje voor je neus of ergens op een zonnig terrasje met een frisdrank in de hand. Elke crew aanwezig op een vliegtuig zal zijn uiterste best doen om het je zo veel mogelijk naar je zin te maken, maar een vliegtuig brengt uiteraard een aantal beperkingen met zich mee. Hieronder volgen enkele tips die je vlucht zonder twijfel een stuk aangenamer zullen maken, vijf tips om te voorkomen dat je verkreukeld en uitgeput op de plaats van bestemming aankomt.

Tip 1 – Water – Dorstlesser nummer één

Water drinken op het vliegtuig

De lucht in een vliegtuig is heel erg droog, de luchtvochtigheid is immers haast gelijk aan die van in de woestijn! Om dit te vermijden kan je er voor zorgen dat je een goede hoeveelheid water hebt verorberd alvorens je aan boord gaat, maar drink dan met mate als je veel toiletbezoeken op het vliegtuig wilt vermijden. Het beste wat je kan doen is aan boord vochtafdrijvende dranken vermijden. Dranken als koffie en alcohol zijn dus uit den boze! Water kan je te allen tijden vragen aan de stewardessen, ze komen je met plezier een glaasje water brengen. Een handige bijkomende tip: neem een lege fles mee en laat ze vullen op het vliegtuig. Veel water drinken helpt bovendien ook tegen verschijnselen van jetlag.

Tip 2 – Eten – Een must voor een tevreden maag…

… tenminste als je weet wat goed voor je is op dergelijke hoogte. Eten is uiteraard toegelaten, maar trop is trop, net zoals op de begane grond. Eet daarom zowel voor de vlucht als tijdens de vlug lichte maaltijden, zodat je niet al te veel last ondervindt bij eventuele turbulentie en bijhorende luchtzakkingen. Bovendien proef je door de hoogte minder goed en bestaat dus de neiging extra veel zout op het vliegtuigeten te strooien. Tracht dit toch te vermijden, aangezien zout de kans op uitdroging vergroot. Neem wat fruit ,dat veel meer vocht bevat, en noten, die zorgen voor een langdurige energie.

Tip 3 – Slaap – Het ideale tijdverdrijf

Een nekkussen om beter te kunnen slapen in het vliegtuig

Zorg voor de nodige slaapaccessoires aan boord: een slaapmasker, een kwalitatief nekkussen (perfect is voor een goede ondersteuning voor je nek en hoofd), oordopjes (ideaal bij aanwezigheid van schreeuwerige kinderen) en eventueel een lekker warme trui (het kan behoorlijk koud worden in vliegtuigen). Bovendien dien je er op te letten dat je je stressgehalte naar omlaag brengt, anders geraak je nooit in slaap. Laat je zorgen thuis, schakel je laptop uit en laat je smartphone weggeborgen zitten in je handbagage. Pieker niet over dringende zaken, het enige dringende is zo snel mogelijk op de plaats van bestemming aankomen en dit op een zo aangenaam mogelijke manier.

Tip 4 – Zalfjes en lotions – Smeren en masseren geblazen

Zoals eerder vermeld, is de lucht aan boord heel droog. Wil je voorkomen dat je huid uitdroogt, doe je er goed aan deze op regelmatige basis in te smeren met een vochtinbrengende crème (vergeet hierbij zeker je gezicht niet). Geef jezelf hierbij een gezichtsmassage op een opgeblazen en vermoeid effect te voorkomen aan het einde van je vlucht, het zal de bloedcirculatie vast en zeker stimuleren!

Tip 5 – Beweging – Een boost voor je ledematen

Heel af en toe een stukje lopen, bijvoorbeeld na je maaltijd en vlak voor het landen, is goed voor je bloedcirculatie en het voorkomt opgezette ledematen. Zolang je geen marathon loopt en mensen lastigvalt, kan je regelmatig je plaats even verlaten.

Met deze vijf tips zal je vlucht vast en zeker veel aangenamer zijn dan de vluchten die je al achter de rug hebt. Als je nog nooit eerder een vliegtuig hebt genomen naar je droombestemming, zal je de vlucht als meer dan aangenaam ervaren!

Op zoek naar uw volgende vakantiebestemming? Bekijk dan onze handige zoekfunctie!
Met een verscheidenheid aan filters om uit te kiezen, zult u zeker de perfecte plek vinden voor uw volgende uitje.