Manieren om jetlag te verslaan

Met het vliegtuig,Tips & Tricks
jetlag

Een jetlag kan heel erg lastig zijn. Het is een toestand die ontstaat wanneer je lichaam en je geest zich niet kunnen aanpassen aan een nieuwe tijdzone. Dit kan ervoor zorgen dat je moeilijk in slaap kunt vallen, dat je ’s ochtends vroeg wakker wordt, dat je erg moe bent en dat je je concentratie verliest. Een jetlag kan ook diarree, constipatie, hoofdpijn, misselijkheid en uitdroging veroorzaken.

Cafeïne vermijden

Vermijd cafeïne voor ten minste 8 uur voor je aankomsttijd in het vliegtuig. Dit helpt je om rustig te worden en om je gemakkelijker in slaap te laten vallen. In plaats van een kopje koffie of een kopje thee drink je best water of een cafeïnevrije theesoort (ja, die bestaan!).

Voldoende water drinken

Drink veel water, zodat je niet uitgedroogd raakt en je niet uit balans geraakt. Als je vliegt, kun je gemakkelijk uitdrogen en dat kan leiden tot hoofdpijn en een ongemakkelijke reis. Zorg ervoor dat je voldoende vloeistoffen bij je hebt, zodat je kunt blijven hydrateren.

Bewegen op het vliegtuig

Probeer wat te bewegen op het vliegtuig, ook al is dit niet gemakkelijk. Je benen een beetje strekken kan echter wonderen doen. Zitten kan leiden tot stijve spieren en een ongemakkelijke reis. Bewegen helpt je lichaam om zich te ontspannen en het zorgt ervoor dat je gemakkelijker in slaap kunt vallen.

Bewegen op het vliegtuig JETLAG

Gebruik een oogmasker en oordopjes

Een oogmasker en oordopjes kunnen helpen om afleidingen te verminderen en om ervoor te zorgen dat je je comfortabel voelt tijdens de vlucht.

Eet gezond

Soms kan het eten van ongezond voedsel het moeilijker maken om in slaap te vallen en te blijven slapen. Eet voedsel dat je lichaam makkelijk kan verteren, zodat je niet wakker wordt met een pijnlijke maag.

Vermijd alcohol

Alcohol kan ervoor zorgen dat je wakker wordt. Het kan je helemaal uit balans brengen. Ook kan alcohol leiden tot een ongemakkelijke reis en uitdroging.

Zorg ervoor dat je een comfortabele reis hebt

Een comfortabele reis betekent dat je gemakkelijker in slaap kunt vallen en dat je kunt blijven slapen. Zorg ervoor dat je comfortabele kleding draagt, zodat je niet wakker wordt met stijve spieren. Ook zorg je er best voor dat je voldoende kussens en dekens hebt om het je zo comfortabel mogelijk te maken.

Op zoek naar uw volgende vakantiebestemming? Bekijk dan onze handige zoekfunctie!
Met een verscheidenheid aan filters om uit te kiezen, zult u zeker de perfecte plek vinden voor uw volgende uitje.