Het belang van de juiste reiskoffer voor elk type vakantie

Tips & Tricks,Koffers
Het belang van de juiste reiskoffer

Vrijwel iedereen houdt van een heerlijke vakantie op zijn tijd. De een vindt het heerlijk om een week lekker op het strand te liggen, de ander gaat liever op verre reis en weer een ander bezoekt graag mooie steden. Hoe je favoriete vakantie er ook uitziet, het is belangrijk dat je reist met de juiste koffer. Je moet je spullen natuurlijk allemaal makkelijk mee kunnen nemen, en onderweg moet je de koffer makkelijk bij je kunnen dragen. Ook moet hij bestand zijn tegen de omstandigheden van je reis. Het is niet altijd makkelijk om de meest geschikte koffer te kiezen. Moet je nou een harde koffer meenemen, een hybride of toch juist een zachte. Om jullie hiermee te helpen bekijken we hieronder de ideale koffer voor elk type vakantie.

Het belang van een goede koffer

Het belang van een goede koffer is eigenlijk best logisch. Je wilt makkelijk kunnen reizen en bovendien alles makkelijk én veilig mee kunnen nemen. Harde koffers zijn heel populair, maar niet voor alle reizen het meest geschikt. Het grote voordeel van zachte koffers is het lage gewicht. Dit is niet alleen fijn voor het reizen met de koffer, maar ook om te voldoen aan de eisen die luchtvaartmaatschappijen stellen wat betreft het maximale gewicht. De ideale koffer hangt vooral af van het type reis dat je maakt. We hebben hieronder de vier meest voorkomende reizen op een rij gezet en hierbij bekeken wat nu de beste koffer is.

De juiste reiskoffer voor een budget vakantie

Als je er even lekker tussenuit wil voor weinig geld is de kans groot dat je ook niet zoveel wil betalen voor je koffer. De juiste koffer voor dit type reis is dan ook een budget koffer. Zorg er wel voor dat hij voldoet aan een aantal basiseisen. Check daarom de regels omtrent de afmetingen, zorg dat hij tegen een stootje kan en kies niet een koffer waar amper iets inpast. Koffer aanbiedingen zijn in dit geval ideaal.

De juiste reiskoffer voor een zakenreis

Als je voor zaken op reis gaat is een goede koffer uiteraard ook heel belangrijk. Je moet je koffer snel kunnen verplaatsen, alles moet er makkelijk inpassen, hij moet niet te groot zijn omdat je waarschijnlijk veel met de koffer onderweg bent en omdat je werkspullen erin zitten moet hij goed beveiligd kunnen worden. Er zijn tegenwoordig speciale smart koffers. Die zijn heel veilig, te openen met een vingerafdruk, over de hele wereld te traceren en hebben een USB-aansluiting waarmee je apparaten kunt opladen onderweg. Ideaal voor de zakenreis.

De juiste reiskoffer voor een verre reis

De eerste eis waar een goede koffer voor een lange reis aan moet voldoen is dat hij groot genoeg is. Daarnaast moet hij stevig zijn, want een koffer heeft tijdens een reis nogal wat te verduren. Wat we steeds vaker zien is een reistas op wieltjes. Dit kan ook heel geschikt zijn voor een langere reis. Een goede beveiliging is ook niet onhandig, zeker als je in delen van de wereld komt waar het net iets minder veilig is allemaal.

De juiste reiskoffer voor een citytrip

Een lekkere citytrip is natuurlijk altijd goed. In de meeste gevallen wil je dan een klein koffertje, die je mee mag nemen als handbagage. Het eerste waar je dan naar moet kijken zijn de afmetingen die gelden voor handbagage. Die zijn niet overal hetzelfde, maar je kunt ervoor zorgen dat het voor vrijwel alle maatschappijen goed is. Over het algemeen is een zachte handbagage koffer aan te raden. Dit biedt weliswaar iets minder bescherming maar scheelt je wel zomaar een kilo in gewicht, en dat is voor de strenge eisen bij handbagage toch fijn meegenomen.

Nu je weet waar je op moet letten is enkel nog een kwestie van het uitzoeken van de juiste koffer, en vervolgens te genieten van je reis!

Op zoek naar uw volgende vakantiebestemming? Bekijk dan onze handige zoekfunctie!
Met een verscheidenheid aan filters om uit te kiezen, zult u zeker de perfecte plek vinden voor uw volgende uitje.