Zwitserland

Zwitserland
Bestemmingen
Populaire Accomodaties
 • Zwitserland | Wallis | Saas-Fee
  Charmant hotel, lekkere keuken en prima service! Overdekt zwembad.
 • Zwitserland | Wallis/valais | Champex
  Residentie "Arola". In de plaats, 300 m van het centrum. In het huis: (voor medegebruik). Parkeerplaats. Winkel, restaurant 300 m. Stoeltjeslift 200 m. Uitzicht op de "Grand Combin".
 • Zwitserland | Wallis | Zinal
  Aangenaam hotel met persoonlijke sfeer, verzorgde kamers, sauna en bubbelbad. Skiën tot aan het hotel!

Zwitserland

Skiparadijs Zwitserland is vooral in de winter een drukbezocht land. Toerisme vormt voor Zwitserland een belangrijke bron van inkomsten. Skiën, langlaufen of rodelen: alle mogelijkheden voor de bekende wintersporten zijn mogelijk in Zwitserland. Maar ook in de zomer valt er hier iets te beleven: wandelen en bergbeklimmen zijn logischerwijze erg populair, maar ook motorrijders vinden Zwitserland een interessante bestemming voor een toer door de prachtige natuur. Niet alleen de bergen lokken mensen naar Zwitserland, ook de vele mooie grote meren zijn prachtig om te bezoeken. De bekendste twee zijn het Bodenmeer en het Meer van Genève, maar ook het Meer van Zurich of het Vierwoudstrekenmeer zijn zeer bekend.
Zij die liever dichtbevolkte steden bezoeken, kunnen Bern, Genève of Zürich bezoeken. Ook Lausanne is een interessante stad, al was het maar om de vele internationale instanties eens te bezoeken die hier hun hoofdzetel hebben.

Gezelligheid troef in het vriendelijke Zwitserland. Een warm onthaal is gegarandeerd en smakelijk tafelen is bij de Zwitsers zelf ook een geliefkoosde bezigheid. Bekend is bijvoorbeeld rösti, een aardappelgerecht, en Zwitserse kazen in fondue en raclette. En vergeet bij het naar huis gaan geen stuk chocolade mee te nemen!
Qua talen heb je het voor het kiezen in Zwitserland: men kent 4 nationale en officiële talen. Deze zijn het Duits, Frans, Italiaans en Reto-Romaans (hoewel dit slechts door een kleine minderheid gesproken wordt). Vervoer kan via de snelwegen en door verschillende bergpassen, waar je wel een vignet voor nodig hebt. Vele toeristen kiezen voor de wagen, wat in de vakantieperiodes wel kan leiden tot enorme drukte op de wegen. Sporen kan uiteraard ook, en er zijn vier internationale luchthavens.


Toon Meer
Zoeken
Recente Commentaren
 • Sunstar Hotel Beau-Site

  Het Sunstar Hotel is een typisch Zwitsers hotel. Leuke, gezellig en zeer vriendelijke mensen. In het hotel zelf kan je lekker eten maar ook in het dorp zijn er leuke restaurantjes.

    Anita Geens - on 23/1/12
 • Hotel Terrace

  Op zich me in Engelberg wel goed geamuseerd, maar volgende keer gaan we toch een huisje huren denk ik. Schoon volk op de pistes trouwens 8-)

    Macho - on 18/1/12
Trans - Zwitserland
Sonnegg
Ovronnaz - Zwitserland
Chalet Axxent
Zermatt - Zwitserland
Brunnmatt
Bellwald - Zwitserland
Talblick
Gstaad - Zwitserland
Steigenberger Alpenhotel...