Zweden

Zweden
Bestemmingen
Populaire Accomodaties
 • Zweden | | Agunanryd
  Gemoedelijk vakantiehuis aan het meer Möckeln. Hier kunt u uitstekend zwemmen en vissen. U beschikt over een eigen steiger met boot. Zandstrand op 400 m afstand.
 • Zweden | Stockholm | Stockholm
  Midden in de charmante Zweedse stad Stockholm vindt u het 3-sterren Hotel Oden. Ontdek vanuit dit hotel het veelzijdige Stockholm en kom na een heerlijke dag tot rust in de mooie sauna.
 • Zweden | Stockholm | Stockholm
  Hotel met als centrale thema het noorderlicht. Verzorgde, comfortabele en trendy kamers.

Zweden

Zweden is bij ons misschien wel het bekendst omwille van Ikea en kötbullar. Het is alleszins een begin! Het land in hartje Scandinavië biedt echter nog veel meer dan goedkope meubels en simpele gehaktballen. Zweden heeft nog pure, ongerepte natuur maar daarnaast ook de meest vooruitstrevende en hoogtechnologische steden die je maar zou kunnen vermoeden. Zweden is een van de meest welvarende landen ter wereld.

Het Zweedse volk is in de middeleeuwen ontstaan. Van de 16de tot de 18de eeuw was Zweden praktisch constant in oorlog met zijn buurlanden over grondgebied. Zweden was in die tijd zowat dubbel zo groot! Sinds 1814 echter werd Zweden wat gematigder en heerste er een neutrale houding ten opzichte van buitenlandse conflicten. Zij houden nog steeds die politiek aan en zijn daarom ook geen lid van de NAVO. De ontwikkeling van Zweden zelf werd sterk positief beïnvloed door de aanleg van een degelijk transportnetwerk.

Zweden telt maar liefst 28 nationale parken. Verder zijn er nog 2500 natuurreservaten en meer dan 95 000 meren. De natuur wordt door de Zweedse overheid beschermd in deze natuurparken. Vooral in het noorden zijn nog erg ongerepte bossen en komt een unieke fauna voor zoals typerend voor Scandinavië. Beren, wolven, lynxen en elanden leven naast elkaar. Verder zijn er nog oude vikingnederzettingen bewaard gebleven en zeker wel een bezoek waard. Hou je meer van de stad, zijn Stockholm, Göteborg of Malmö aanraders.

Zweden is makkelijk bereikbaar op eender welke manier, en de meeste inwoners spreken naast Zweeds ook vlot Engels.


Toon Meer
Zoeken
Recente Commentaren
 • Diplomat

  Toen ik er enkele weken geleden was, was het toch echt wel barkoud. Maar niet echt aan m'n hart laten komen, want Stockholm is toch echt wel een enorm gezellige stad. Ik kom zeker wel eens terug, maar misschien als het terug wat warmer wordt :-)

    Koenraad Spielmacher - on 19/1/12
 • Nordic Sea

  Een van de goedkopere hotels die ik vond in Stockholm maar zo zien de kamers er zeker niet uit. Grote luxueuze kamers die je verblijf in zweden extra waarde geven. Bezoek zeker het Vasamuseum!

    Marileen Duyvs - on 18/1/12
 • Scandic Sergel Plaza

  Stockholm mag dan wel aan de dure kant zijn, wat je er voor terugkrijgt is het zeker waard! Enorm gezellige stad met heel veel bezienswaardigheden. De kamer was groot, proper en centraal gelegen. Hoewel we ook konden eten in het Hotel hebben w...

    Sylvia - on 18/1/12
Timmernabben - Zweden
Timmernabben
Nyland - Zweden
Nyland
Hallabro - Zweden
Hallabro
Vänersborg - Zweden
Vänersborg
Mellerud - Zweden
Mellerud