Verenigde Arabische Emiraten

Populaire Accomodaties
 • Verenigde Arabische Emiraten | Verenigde Arabische Emiraten | Dubai
  Arrangementsinformatie ALGEMEEN Hotel Ibis Deira City Centre***
  Het Ibis Deira City Centre is een prima uitgangspunt voor een ideale stadsvakantie, u heeft de shopping mall Deira City Centre voor de deur, maar ook de bekende souks binnen...
 • Verenigde Arabische Emiraten | Verenigde Arabische Emiraten | Dubai
  Arrangementsinformatie ALGEMEEN Hotel Citymax Bur Dubai***
  In het hart van het historische centrum van Dubai ligt hotel Citymax Bur Dubai.
  OFFICI LE CATEGORIE 3 sterren
  LIGGING In de directe omgeving van de Dubai Creek e...
 • Verenigde Arabische Emiraten | Verenigde Arabische Emiraten | Dubai
  Arrangementsinformatie ALGEMEEN Hotel Citymax Al Barsha***
  Citymax is een recent gebouwd hotel met een centrale ligging, u heeft de bekende shopping mall, de Mall of Emirates, voor de deur. Ook de metro stopt vlakbij het hotel, waardoor...

Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten liggen in Azië en zijn een land in Azië. In feite worden met deze benaming 7 aparte emiraten bedoeld: Abu Dhabi, Ajman, Fujairah, Sharjah, Dubai, Ra's al Khaymah en Umm al Quwain. De twee bekendste zijn waarschijnlijk Dubai, dat veel toeristen trekt, en Abu Dhabi, omdat het het grootste emiraat is.

Het is belangrijk te weten wanneer je best naar deze streek trekt. Er heerst namelijk een heus woestijnklimaat, waardoor het in de maanden mei tot augustus extreem warm wordt. Meestal zit de temperatuur in die periode tussen 30 en 40 graden, hoewel ook dagtemperaturen van 48 graden opgetekend zijn. Het zeewater stijgt naar 30 graden in de zomermaanden. Onhoudbaar, behalve voor de echte fans! In de winter zitten de temperaturen russen 15 en 30 graden, en valt er nauwelijks neerslag. Perfect dus voor een bezoek.

De VAE zijn een speciale unie. Het bestuur is in handen van een Hoge Raad, en hoewel er een president staatshoofd is, is het bestuur eerder een familiezaak. Politieke vrijheid heerst niet in de VAE. Kom je in de staten op voor meer democratie, kan je hier zwaar voor worden aangepakt. Best doe je dus bij een bezoek aan een van de emiraten niet te zot: ze lachen er niet mee daar. Op vlak van religie is de voornaamste godsdienst de islam, en wordt je als bezoeker wel geacht om je wat aan te passen aan de gangbare cultuur. Er is zelfs sprake geweest dat men het dragen van bikini's op het strand zou verbieden.

Naar de Verenigde Arabische Emiraten vlieg je best. Aan de grens worden alle nodige visa geregeld.


Toon Meer
Zoeken
Dubai - Verenigde Arabische Emiraten
Ibis Al Barsha
Hatta - Verenigde Arabische Emiraten
Hatta Fort
Dubai - Verenigde Arabische Emiraten
Ibis World Trade Centre
Jumeirah Beach - Verenigde Arabische Emiraten
Marina View
Dubai - Verenigde Arabische Emiraten
Hotel Four Points By She...