Verenigd Koninkrijk

Verenigd Koninkrijk
Bestemmingen
Populaire Accomodaties
 • Verenigd Koninkrijk | Kent | Rye
  Gelegen te midden van de met kinderkopjes geplaveide oude straatjes, is dit vakantie huis een perfecte plek om te genieten van alles wat het prachtige historische stadje Rye te bieden heeft. Er zijn leuke pubs, restaurants, speciaalzaken, verse vi...
 • Verenigd Koninkrijk | South West England | Westward Ho!
  Niet rokenBadhanddoeken (strandlakens) niet inbegrepen.
 • Verenigd Koninkrijk | Kent | Deal
  Niet rokenBadhanddoeken (strandlakens) niet inbegrepen.

Verenigd Koninkrijk

In het westen van Europa ligt het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland. Een hele mond vol om vier gebieden te omschrijven: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. De eerste drie tezamen vormen dan het in de naam van het land vermeldde Groot-Brittannië. Een echte instinker voor studenten op de middelbare school!

Gelukkig moet je je daar als reiziger allemaal bitter weinig van aantrekken, en kan je vanuit België makkelijk de Eurostar nemen om in het midden van het land uit te komen. Vanuit Brussel ben je op nog geen 2 uur in hartje Londen. Hoewel Londen niet centraal gelegen is, is het wel de ideale vertrekplaats om het land te verkennen. Alle verbindingswegen passeren Londen: of je nu met de wagen of met de trein verder reist. Let wel op als je met de wagen zou gaan: in het Verenigd Koninkrijk rijdt men aan de linkerkant van de baan, wat voor de onwetende en onervaren chauffeur wel eens voor verrassingen zou kunnen zorgen!

Engeland is grotendeels vlak, en historisch zeer rijk. Bezoek de vele kastelen, huizen en monumenten die aan Engeland zijn typische façade geven.
Naar Schotland ga je best voor actievere vakanties. De natuur is nog vrij ongerept: De Highlands zijn dan ook een must voor de wandelaar! Vele ruïnes en oude slagvelden zijn voor de historici onder ons zeker een bezoekje waard.
Het unieke Wales aan de westkust is klein maar pittoresk. Langs de kust zijn er verschillende vakantiebestemmingen, en culinair gaan de inwoners van Wales prat op hun streekgerechten en -producten!
Noord-Ierland, met Belfast als hoofdstad, is een bruisende regio geworden, na een eerder onrustige geschiedenis.

Vlakbij en toch overzee, Europees maar toch een beetje tegendraads – daarvoor ga je naar het Verenigd Koninkrijk!


Toon Meer
Zoeken
Recente Commentaren
 • The Old Chapel Of Ease

  YOU NEED QUALITY VISITORS for your: vakantiedatabank.com My name is Brodie Dostie, and I'm a Web Traffic Specialist. I can get: - visitors from search engines - visitors from social media - visitors from any country you want - ...

    Brodie Dostie - 1 week, 1 dag geleden
 • Old Barn Lodge

  Ik heb geen woorden voor hoe mooi deze locatie is. Perfect voor een familietripje uit!

    Firelight - on 8/2/12
 • Wedgewood

  Man man man, ik zou toch niet naar roman luisteren. Blijf hier maar weg hoor!!!!!! Hotel was allesbehalve proper en het ontbijt trok echt nergens op. Volgens mij was het ook brood van een dag voordien. Bah!!!

    Bompa - on 23/1/12
 • Mornington

  Een citytrip naar Londen geboekt via de eurostar en Thomas Cook. Heel leuke stad, met een afwisseling van winkelen en cultuur, maar wel duur! Let wel goed op voor vakantiedagen in Londen want die komen niet allemaal overheen met hier.

    Lisa Kroningen - on 19/1/12
 • Norfolk Plaza

  Met de ferry naar Londen was een unieke ervaring en best aangenaam. De norfolk plaza waar we verbleven was eenvoudig maar gezellig. De locatie was uitstekend dichtbij de metro en op wandelafstand van enkele bezienswaardigheden!

    Louise - on 18/1/12
Port Seton - Verenigd Koninkrijk
Seton Sands
Peasmarsh - Verenigd Koninkrijk
Willow Barn Studio
Brecon - Verenigd Koninkrijk
Dan Y Fan
Robin Hood's Bay - Verenigd Koninkrijk
Holmedale
- Verenigd Koninkrijk
The Mill House