Tsjechië

Tsjechië
Bestemmingen
Populaire Accomodaties
 • Tsjechië | Praag | Praag
  Verzorgd hotel. Uitmuntende locatie, hartje Oude Stad.
 • Tsjechië | N-bohemen/reuzengebergte | Vidochov
  Vakantiehuis Stupna ligt in het heuvellandschap van Stupna, in de buurt van het stadje Nová Paka. Het huis ligt op een van de glooiende hellingen van het Reuzengebergte (Krkonose). Dat staat garant voor een fraai uitzicht over heuvels en dalen. He...
 • Tsjechië | Praag | Praag
  Een verzorgd hotel onder leiding van de Nederlands-Tsjechische familie Bronsema. Gratis overdekt zwembad. Goede prijs.

Tsjechië

Tsjechië, eigenlijk de Tjechische Republiek, is een land in Centraal-Europa dat meer dan een bezoek waard is. Tot 1993 was het land de ene helft van Tsjecho-Slowakije. Het land kent een rijke geschiedenis die wordt gereflecteerd in de historische stadscentra, vele kastelen en burchten en knappe marktpleinen. De pastelkleurige gevels van de huizen zijn typerend voor Tjechië.

Gezelligheid troef in Tjechië, hoewel de vooroordelen je dat misschien niet onmiddellijk zouden durven doen vermoeden. Sfeervolle cafeetjes nodigen uit tot een bezoekje. Wist je trouwens dat “pils” een Tjechisch woord is? In Pilsen staat de wieg van het pintje. Ze kennen er best wel wat van bier brouwen – en daar zijn we in West-Europa best kritisch over! Ook het eten is lekker: probeer zeker een van de vele typische Tjechische stoofpotjes. En kies je voor rust en ontspannen, breng dan zeker een bezoek aan een van de vele kuuroorden. Al van in de 18de eeuw lieten de edelen zich verwennen bij de bronnen met geneeskrachtig mineraalwater. Kies uw vakantie in de buurt van Karlsbad of Marienbad en breng een bezoekje aan de heerlijke spa's.

Topper in Tsjechië is uiteraard de hoofdstad Praag. Praag is zonder twijfel een van de mooiste steden van Europa. Deze stad aan de Moldau wordt ook wel eens de Gouden Stad genoemd. Het historische centrum staat sinds 1992 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Vliegen naar Tsjechië kan uiteraard, maar de wegen zijn ook zeer goed aangelegd. Per spoor naar Tsjechië is ook een aangename optie. Of je nu kiest voor een weekendje weg, of een langer verblijf: Tsjechië heeft meer te bieden dan je misschien eerst zou vermoeden.


Toon Meer
Zoeken
Recente Commentaren
 • K+K Fenix

  Het hotel vond ik wel wat aan de kleine kant, maar man wat een prachtige stad is Praag toch. Was hier nog nooit geweest, maar ben echt verliefd geworden ...

    Stoffel - on 18/1/12
 • Carol

  Voor de mensen die gaan voor EPT of WPT tornooien: de famolie Bronsema is heel vriendelijk en ik kan een verblijf aanraden!

    Jakob - on 16/1/12
Havlickuv Brod - Tsjechië
Havlickuv Brod
Praha - Tsjechië
Down Town 13 - 3b
Frantiskovi Lazne - Tsjechië
Frantiskovi Lazne
Sediviny - Tsjechië
Huis Sediviny
Praag - Tsjechië
Meteor Plaza