Thailand

Thailand
Populaire Accomodaties
 • Thailand | Phuket | Bang Tao Beach
  Modern en comfortabel hotel, direct aan het witte zandstrand.
 • Thailand | Phuket | Naithon Beach
  Dit hotel heeft zijn naam niet gestolen. In een aparte baai geniet je van de prachtige, natuurlijke omgeving, ver weg van alle drukte. Het kleinschalige hotel telt maar 52 kamers en is omgeven door een tropische tuin.
 • Thailand | Golf van Thailand | Cha-Am
  “Uitgestrekt resort aan het strand, met 2 grote landschapszwembaden en royaal sport- en recreatie-aanbod.”

Thailand

Thailand, het vroegere Siam, is een koninkrijk in het Zuid-Oosten van Azië. Het land trekt een 13 miljoen bezoekers per jaar, die vooral geïntrigeerd zijn door de authentieke boeddhistische cultuur en het lekkere eten. Dat het land zo weinig invloeden toont van de Westerse wereld, is doordat het nooit gekoloniseerd is geweest, zoals dat voor vele andere Aziatische landen wel het geval is.

De populariteit van Thailand is voor een groot stuk te wijten aan de veiligheid en het gemak waarmee men het land kan bereiken. Verder is het een heel goedkoop land voor een verblijf, zonder in te boeten aan alle mogelijke comfort. Ook is er zowel voor het feestbeest als de cultuurfan in Thailand veel te beleven. De Thai is altijd gastvrij en vriendelijk, en maar wat graag brengen ze een stukje van hun cultuur en geschiedenis over op de bezoeker.

De beste periode om te gaan, is voor een Europeaan waarschijnlijk tussen november en februari. Op dat moment is het klimaat koel en regent het het minst. Let wel: in Thailand heerst een tropisch klimaat, dus “koel” is relatief. Van maart tot oktober kan men in Thailand te kampen hebben met hitteperiodes. Het moessonseizoen, rond september, is ook niet onmiddellijk de meest aangename periode: het regent niet onophoudelijk, maar het water komt wel op een uurtje met waanzinnige kracht uit de hemel gevallen zodat vele straten komen blank te staan.

Maar het weer mag geen spelbreker zijn om dit boeiende land te bezoeken, zo anders dan onze Westerse wereld. Genieten van de Thaise keuken is ook zeker een aanrader. Nieuwe smaken en kleuren vormen lekkere maar (let op!) pikante gerechten. Thais is de voertaal maar omwille van de zeer eigen uitspraak en het aparte schrift is dit voor Westerlingen niet te begrijpen. Gelukkig kan men ook met Engels op vele plaatsen terecht.

Wanneer men in Thailand aankomt, moet men op de luchthaven een visum aanvragen. Treinen lukt in Thailand goed, alsook rondreizen met de bus. Met de rugzak rondtrekken in Thailand is een aanrader, omdat je zo het best de sfeer van het land kan opsnuiven.


Toon Meer
Zoeken
Recente Commentaren
 • Chalong Beach Hotel& Spa

  Heel mooi recent hotel met heel vriendelijk personeel. Lange vlucht, maar eens je daar bent geniet je echt met volle teugen!

    Jackie - on 28/2/12
 • Thavorn Beach Village & Spa

  Ik ben al meer dan vijf keer op bezoek geweest in dit mooie resort en ik blijf steeds terugkomen. Wat wil dat zeggen? Juist! Het is er absoluut geweldig. Mooie mensen, mooie natuur en mooie restaurants. Zeker ook checken: Maya Bay op Phi Phi Eiland!

    Hendrik - on 13/1/12
Pattaya - Thailand
Marriott Resort & Spa Pa...
Ao Nang/krabi - Thailand
Hotel Ao Nang Villa
Khao Lak - Thailand
Moracea By Khao Lak Resort
Bangkok - Thailand
Prince Palace
9n. 30 jun 2021 794€
Cha-Am - Thailand
Hotel Courtyard by Marriott