Slowakije

Slowakije
Populaire Accomodaties
 • Slowakije | Brg | Zadubnie
  Het huisje is gelegen in het dorpje Zadubnie, in een uitloper van het Nationaal Park "Mala Fatra". Het bevindt zich in een dennenbos en de omgeving nodigt uit tot het maken van prachtige wandelingen.
  De stad Zilina, gelegen op ongev...
 • Slowakije | Brg | Korchan, Cadca
  Dit mooie, authentieke chalet (220 m2) is gelegen in de Mala Fatra bergen in een kleine plaats Korchan, op slechts 5 km van de stad Cadca gelegen. Het huis is gelegen in een prachtige rustige omgeving met bossen en weiden op een terrein met 4 iden...
 • Slowakije | Lgl | Dubrava
  Chalet Dubravka is gelegen in het natuurreservaat Lage Tatra, omgeven door bossen en prachtige natuur. Het chalet bestaat uit 2 separate vakantiewoningen waarvan elke woning een eigen ingang heeft (zie ook SK-03212-01). De vakantiewoningen kunnen ...

Slowakije

Slowakije is een relatief jong land. In 1993 scheidde Slowakije, of Slovakije – beide worden gebruikt, zich af van het tot dan toe bestaande Tsjecho-Slowakije. Tsjechië is nu een buurland, maar tot voor 1993 maakten ze beide deel uit van hetzelfde land. Taalkundig en cultureel is de band uiteraard nog zeer nauw, maar toch hebben beide landen een andere voorgeschiedenis.

Slowakije bestaat voor het grootste gedeelte uit bergketens: onderdelen van de Beskiden of de Karpaten. In het zuiden komen ook vlaktes voor. Verder telt het land negen nationale parken – genoeg dus om zelfs de meest geoefende wandelaar blij te houden. Op de rotsen zijn prachtige middeleeuwse kastelen en burchten gebouwd. Men zegt wel eens dat in Slowakije het grootste aantal kastelen en burchten per inwoner van de hele wereld te vinden is! Zelfs onder de grond is het boeiend in Slowakije: meer dan 3000 grotten zitten onder de bergen. Slechts een klein aantal van deze grotten is toegankelijk voor bezoekers. De tradities, de eigen volkscultuur en de architectuur zijn in Slowakije zeer goed bewaard.

Vliegen naar Slowakije kan op Bratislava, de hoofdstad. Per spoor reizen gaat bijna altijd via Oostenrijk. Treinen is een comfortabele manier om Slowakije te bezoeken. De wegen zijn echter ook vlot berijdbaar, dus met de auto rondreizen is geen enkel probleem.


Toon Meer
Zoeken
Martin - Slowakije
Martin
Spisska Nova Ves - Slowakije
Spisska Nova Ves
Nemecká - Slowakije
Chata Mirka
Raková - Slowakije
Korchan
Dubrava - Slowakije
Dúbrava