Slovenië

Slovenië
Populaire Accomodaties
 • Slovenië | Sloveense Alpen | Kranjska Gora
  Kwaliteitsvol hotel met een ideale ligging in het hartje van Kranjska Gora.
 • Slovenië | Sloveense Alpen | Kranjska Gora
  De appartementen Vitranc, in het bekende Kranjska Gora zijn goed ingericht en zijn centraal, maar rustig gelegen.
 • Slovenië | Sloveense Rivièra | Izola
  Familievriendelijk resort in het groen, met diverse faciliteiten. Ideale ligging en uitvalsbasis om de Sloveense kust te verkennen.

Slovenië

Slovenië, in Centraal Europa, is ondanks het feit dat het een relatief klein land is met zijn 20 273 km² toch wel een gevarieerd gebied. Qua landschap zit men hier met stranden in het westen, maar in het noorden duiken hoge pieken op daar waar de Alpen ophouden. Slovenië nodigt dus uit in eender welk seizoen!

Slovenië was lang een onderdeel van Oostenrijk. Ook door de Italianen werd het gebied overheerst. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was van Slovenië dan weer totaal geen sprake meer: het land viel in drie stukken uiteen. Als onderdeel van Joegoslavië begon het gebied aan de naoorlogse periode, maar in 1991 werd dan toch voor een onafhankelijke staat gekozen. De verschillende culturen zijn ook gereflecteerd in de levenswijze van de Slovenen. En wat ook leuk is: het land heeft alles wat zijn vroegere overheersers ook heeft. Skiën kan in Oostenrijk, maar net zo goed in Slovenië. Een watervakantie, of een mediterraans strand opzoeken? Ga niet naar Italië, maar denk eens aan Slovenië! Havens, kastelen, musea, kerken: je vindt er echt alles!

Honger lijden moet je in Slovenië nooit doen. Ook hier is weer de invloed van de buurlanden en vroegere overheersende gebieden merkbaar. Klassiekers uit de Oostenrijkse keuken als schnitzel of braadworst, maar ook Italiaanse toppers als pizza en pasta. En als Centraal-Europees land zijn ook goulash en andere stoofpotgerechten verkrijgbaar. Sloveense wijnen zijn misschien niet zo bekend bij ons maar niet minder lekker! Om over de bieren nog maar te zwijgen...

Vervoer naar Slovenië kan met de trein, de wagen of het vliegtuig. Vele budget-luchtvaartmaatschappijen brengen je in een mum van tijd naar de hoofdstad, Ljubljana.


Toon Meer
Zoeken
Recente Commentaren
 • Eco Resort Terme Snovik

  Ik denk dat Afrikalover het wel HEEL leuk heeft gehad daar!

    Poppozuda - on 28/2/12
 • Eco Resort Terme Snovik

  Ik hou normaal meer van Afrika en zwoele ritmes en dansende vrouwen met kettingen rond hun hals, maar dit Sloveense park wist me toch ook te overtuigen. Misschien geen opzwepende danspartijen in de savanne, maar wel opzepende ritmes in mijn har...

    Afrikalover - on 28/2/12
 • Grand Hotel Bernardin

  Ik heb hier geweldig genoten van mijn vakantie! Alles was modern en luxueus en we lagen op een steenworp van het strand. Reuze vakantie gehad en zeker een aanrader voor iedereen!

    Sylvia Messen - on 27/1/12
 • San Simon Resort

  Bijna niet moeten aanschuiven voor de glijbanen en toch veel plezier gehad! Pak altijd de blauwe glijbaan, veel sneller dan de rode!

    Simon - on 20/1/12
Portoroz - Slovenië
Hotel Neptun
Solcava - Slovenië
Vakantiehuis Zdenka
Portoroz - Slovenië
Hotel Vile Park
Begunje na Gorenjskem - Slovenië
Hotel & Château Lambergh
Portoroz - Slovenië
Grand Hotel Bernardin