Seychellen

Seychellen
Populaire Accomodaties
  • Seychellen | Desroches-Seychellen | Desroches
    Op een afgelegen eiland ten zuidwesten van Mahé ligt dit kleinschalige idyllische oord op u te wachten, grenzend aan een hemelsbreed zandstrand bij de paradijselijke Indische Oceaan.
  • Seychellen | Seychellen | Bel Ombre
    Aan de zuidkant van de baai van Beau Vallon is de zee zo kristalhelder dat u doorheen het water het rijke onderwaterleven op de bodem kunt aanschouwen. In dit trendy vakantiehotel op het eiland Mahé heeft u een abonnement op dat schitterende panor...
  • Seychellen | Seychellen | Sillhouette Island
    Als in een tropische droom ligt op het kleine eiland Silhouette in de Indische Oceaan dit Small Luxury Hotel in de dichtbegroeide jungle. Dit is niet zomaar een vakantie, maar een adembenemende eco-ervaring.

Seychellen

In de Indische Oceaan liggen de Seychellen, een eilandengroep ten noorden van Madagaskar. En bij Madagaskar denk je al aan paradijs, maar de Seychellen zijn zo mogelijk nog geweldiger. Het is niet voor niets dat royalty en de rich and famous deze plek opzoeken voor reizen – Prins William en Kate van Engeland begonnen hier hun huwelijksreis in 2011. De Seychellen zijn niet alleen mooi, maar ook mythisch. Er wordt gezegd dat de eerste bewoners van de eilanden piraten waren, en dat er op Mahé een schat begraven ligt... Zou mooi meegenomen zijn mocht je die vinden natuurlijk.

De Seychellen werden in 1501 ontdekt door de Portugees Vasco da Gama. Ook Frankrijk en Groot-Brittannië zijn een tijdlang overheersers geweest. Al van in de 19de eeuw waren de Seychellen voor de Britse elite een populaire vakantiebestemming. De onafhankelijkheid van de Seychellen kwam in 1976 – het betreft dus nog een zeer jonge staat. De hoofdstad is Victoria, en er wordt voornamelijk Engels en Frans gesproken, omwille van de voormalige overheersers.

De lijst met eilanden van de Seychellen is te lang om op te noemen. Vele nationale parken zijn op de Seychellen gevestigd en dankzij hun unieke bezetting van planten en dieren zeker een bezoek waard. Vele plantensoorten zijn nergens anders ter wereld te vinden, en vogelspotters zullen op de Seychellen hun ogen uit kijken naar de prachtige verzameling dieren die te zien is. Op het toepasselijk genoemde Bird Island komen elk jaar een goed miljoen sternen broeden. De parken zijn opgericht om de natuur zo goed en onaangeroerd mogelijk te bewaren en zo toeristen te blijven aantrekken.


Toon Meer
Zoeken
Sillhouette Island - Seychellen
Hilton Seychelles Labriz...
Desroches - Seychellen
Desroches Island
Bel Ombre - Seychellen
Le Meridien Fisherman's ...
Praslin - Seychellen
L'Archipel