Rusland

Rusland
Bestemmingen
Populaire Accomodaties
 • Rusland | Noordwestelijk Federaal District | Sint-Petersburg
  Uitstekend hotel met uiterst centrale ligging op Nevski Prospect. Tal van shoppingmogelijkheden en restaurants in de onmiddelijke omgeving.
 • Rusland | Noordwestelijk Federaal District | Sint-Petersburg
  Klassiek, stijlvol hotel vlakbij het befaamde Mariinski-theater. Elegantie en service staan hier centraal.
 • Rusland | Noordwestelijk Federaal District | Sint-Petersburg
  Perfect gelegen hotel. Om de hoek van de beroemde Nevsky Prospekt. Slechts 5 minuten van het metrostation.

Rusland

Rusland is het grootste land ter wereld, en dat alleen al spreekt tot de verbeelding. Het land ligt ten oosten van Europa en voor een stuk ook in het noorden van Azië. Het land mag dan wel het grootste zijn van de wereld: qua interessante gronden en klimaten zit het land in de problemen. Grote stukken zijn de koud of te droog om te bewerken of de ondergrond is gewoonweg niet geschikt. Dat neemt niet weg dat die gebieden vaak prachtig zijn om te bekijken.

Het Rode Plein in Moskou moet zowat het bekendste zijn van de wereld. Het Kremlin bevindt zich hier, met de tsarenpaleizen en kathedralen. Het plein wordt gezien als het hart van Rusland. De cultuur in Rusland is nog tot in de 17de eeuw zwaar beïnvloed geweest door godsdienst. Architectuur, schilderkunst, literatuur, alle stonden ze ten dienste van het christendom, meer bepaald de Russisch orthodoxe godsdienst. Pas in de 19de eeuw stonden grote artiesten op die los van godsdienst kunst voortbrachten.

Politiek is Rusland is nog sterk van het communisme doorspekt. Tot op heden is de Communistische Partij nog steeds een van de grootste. Democratie kent wel zijn opmars, maar Rusland is nog op zoek naar een goed evenwicht voor bestuur.

Voor een bezoek aan Rusland neem je best warme kleding mee. Rusland is een vrij koud land, hoewel in de zomer wel warme dagen voorkomen – ideaal voor bezoeken aan de natuur. Trek je naar Rusland, dan is vliegen de eenvoudigste oplossing. De trein nemen is echter een belevenis op zich. We hebben het dan natuurlijk over de Trans-Syberische spoorlijn, een unieke ervaring. Rusland is ontdekken!


Toon Meer
Zoeken
Recente Commentaren
 • Ibis Sint-Petersburg Centre

  Sint-Petersburg is een geweldige stad om te bezoeken en door de goede ligging van het IBIS hotel valt er altijd iets te beleven. Voor wie in de winter gaat raad ik wel aan om heel wat warme kleren mee te nemen! Brrr!

    Ramun - on 20/1/12
Moskou - Rusland
Best Western Vega
Moskou - Rusland
Budapest
Sint-Petersburg - Rusland
Nevsky Grandhotel
Moskou - Rusland
Maxima Hotel Panorama
Sint-Petersburg - Rusland
W Sint-Petersburg