Polen

Polen
Bestemmingen
Populaire Accomodaties
 • Polen | Ermland-mazurië | Sila
  Bouwmaterialen: HoutIsolatie: WintergeïsoleerdGrondstuk: Natuurgrondstuk (m2 400)TuinmeubelenParking: Parkeerplaats(en) op perceel (plaatsen 2)Grill: BarbecueStofzuigerTV: 1 TVRadio: Radio en CDHaard: OpenhaardBadkamer: Douche (aantal 1)Toilet: To...
 • Polen | Mazowieckie | Warschau
  Klassiek en stijlvol, met zwembad en wellness. Vlak bij het oude stadscentrum.
 • Polen | Rgpl | Kraków
  Dit stijlvolle appartement is gelegen in het centrum van Krakau, in de wijk Podgorze.
  Deze boheemse wijk is in volle bloei en heeft talrijke restaurants, kunstgalerijen en musea. Verder neemt deze wijk een bijzondere plaats in in de geschiede...

Polen

Polen, vlakbij de Baltische Zee, is een vrij groot land in Centraal-Europa. Polen kent een vrij turbulente geschiedenis. Om Polen is doorheen de jaren veel gevochten, omwille van de strategische en vlakke ligging. Polen betekent ook “vlakte” in het Pools. Het zag er echter lange tijd anders uit. In de 14de eeuw vormde Polen samen met Litouwen een gemenebest. De veroveringen begonnen, de streek was in die periode de grootste van Europa, en kreeg in 1791 de allereerste geschreven grondwet. Aan het einde van de 18de eeuw veranderde er veel. Polen werd door Rusland geannexeerd, en verschillende opstanden volgden. Midden 19de eeuw kende de vrijheidsstrijd zijn hoogtepunt met twee opstanden die hard werden afgestraft. Pas in de 20ste eeuw, na het einde van de Tweede Wereldoorlog, ontstond er enige stabiliteit in het land, hoewel het op een deftig beleid nog wachten was tot in 1989, toen een waar sociaal-democratisch beleid onder leiding van Lech Walesa aan de macht kwam.

Het moet niet gezegd dat Polen nog overal de geschiedenis uitademt. Verder is het ook een erg katholiek land. Homoseksualiteit of andere religies, of grappen over godsdienst worden amper getolereerd. In de steden heerst wel een wereldse mentaliteit: Warschau of Krakau zijn vrij grote steden waar het goed is om dingen te bezoeken, te shoppen of uit te gaan. Uitgaan en shoppen in Polen zijn trouwens wel aan te raden: zowel inkomprijzen, drankprijzen als prijzen van producten zijn in vergelijking met West-Europa een pak lager. Natuurschoon en bossen vind je het meeste in het centrum van het land. Unieke vogels zijn typerend voor het vlakke land. De stranden liggen in het noorden, en in het zuiden liggen de zoutmijnen.

Polen zijn een vrij introvert volk, maar wel gastvrij ten opzichte van toeristen. Op minder toeristische plaatsen kan dit wel eens anders zijn. In de steden wordt Engels gesproken. Polen bereik je per vliegtuig of per trein, maar ook de wagen is een mogelijkheid omwille van het degelijke Poolse wegennetwerk.


Toon Meer
Zoeken
Pobierowo - Polen
Leniuch
Sródmiescie - Polen
Aparthotel Zgoda Warszaw...
Rzyki - Polen
Rzyki
Kasinka Mala - Polen
Kasinka Mala
Samborowo - Polen
Samborowo