Noorwegen

Noorwegen
Bestemmingen
Populaire Accomodaties
  • Noorwegen | Møre, Romsdal | Skåla
    Een klein "fjordkasteel" op een rustig grondstuk, met een natuurzwembad dat door de zon wordt verwarmd. Een vakantieplaats voor degenen die waarde hechten aan rust en die veiligheid voor de kinderen belangrijk vinden. Vanaf het terras heeft u een ...
  • Noorwegen | Oslo En Omgeving | Hærland
    Vakantiehuis van goede kwaliteit met prachtige utizicht over bos en meer. Mooie omgeving met mogelijkheden om te vissen en te zwemmen. Ongeveer 1 uur tot Oslo. NO-205: 50 meter.
  • Noorwegen | Noord Noorwegen | Bøstad
    Dit idyllische vakantiehuis ligt op het eiland Vestvågøy, op ca. 3,5 km verwijderd van Unstad. Goede mogelijkheden om te vissen in de zee en meren. Kinderbed is te huur.

Noorwegen

Noorwegen ligt in het uiterste noorden van Europa, in Scandinavië. Het land is vooral geliefd bij natuurliefhebbers en rondtrekkers. Bezoek het zuidoosten wanneer je toch op zoek zou gaan naar bewoning. In het zuidoosten ligt trouwens de grootste stad van het land, Oslo, tevens de hoofdstad. In het noorden moet je dan weer zijn voor authentieke cultuur en landschappen en temperaturen waardoor je weet dat je in het hoge noorden zit. Dit is ook de plek bij uitstek om de middernachtzon te zien – op de pooldag gaat de zon namelijk 's nachts niet onder...! Een uniek verschijnsel dat slechts waar te nemen is in het uiterste noorden van de wereld – niet te missen dus. In het westen van Noorwegen liggen dan weer de fjorden. Behalve natuur kan je hier ook Bergen bezoeken, de vroegere hoofdstad van Noorwegen en een aandoenlijk schattige stad met mooie bergen, een bruisend nachtleven en de leukste houden huizen die je ooit zag. Enige nadeel: het durft hier al wel eens te regenen...

Naar Noorwegen trek je per vliegtuig, trein of auto(bus), waarbij je in het laatste geval sowieso een stuk per overzetboot zal moeten doen van Denemarken naar Oslo. Die tocht is echter al een ervaring op zich. Om rond te reizen zijn er mogelijkheden genoeg. De officiële taal in Noorwegen is het Noors, in de meeste grote steden kan je je met Engels wel redden. Trek wel voldoende budget uit voor je reis naar Noorwegen: het is een duur land om in te leven. Noren zelf merken daar minder van, omdat de lonen er hoger liggen, maar wij zouden wel eens voor verrassingen kunnen komen te staan! Ze zitten overigens nog niet bij de Euro-zone: men betaalt nog met de Noorse Kroon.


Toon Meer
Zoeken
Slinde - Noorwegen
Slinde
Odnes - Noorwegen
Myrvold
Skjoldastraumen - Noorwegen
Skjoldastraumen
Byglandsfjord - Noorwegen
Byglandsfjord
Stonglandseidet - Noorwegen
Stonglandseidet