Montenegro

Montenegro
Bestemmingen
Populaire Accomodaties
  • Montenegro | Montenegro | Budva/Becici
    Modern strandhotel met smaakvolle decoratie, comfortabele kamers en kindvriendelijke voorzieningen.
  • Montenegro | |
    8-daagse rondreis per huurwagen op basis van halfpension.Montenegro betekent letterlijk “zwarte berg”. Je gaat bij deze rondreis de uitdaging aan deze bergen en het indrukwekkende binnenland zelf te verkennen. De wegen in de bergen zullen je leide...
  • Montenegro | Montenegro | Budva/Becici
    Centraal gelegen en modern hotel met prachtig zwembad, vlakbij Budva.

Montenegro

Montenegro betekent “zwarte berg” in het Venetiaans, een aan het Frans verwante taal die voornamelijk in Noord-Italië gesproken wordt. Maar Montenegro is behalve een Venetiaans woord ook een land in de Balkan, bij de Adriatische Zee tegenover Italië. Met een oppervlakte van 14 000 km² is het land iets groter dan Vlaanderen.

Montenegro is onafhankelijk sinds 2006, nadat het door andere staten als dusdanig werd erkend. De grootste steden zijn Podgorica wat ook de hoofdstad is, Niksic en Bar, aan de haven. Qua geschiedenis, religie en taal is Montenegro nog nauw verband met Servië, gezien ze lange tijd samen een confederatie hebben gevormd.

Het kleine landje is vooral populair omwille van de adembenemende natuur, de kustgebieden en de pittoreske historische steden. Montenegro verkennen doe je het beste per bus of per auto. Reizen per bus is redelijk goedkoop, en de kwaliteit is vrij goed. Een auto huren is dan weer aan de dure kant. Overnachten kan op een camping of in een hostel, beide zijn wel veilige opties. Aan de kust zijn ook appartementjes te vinden die aan alle comfort voldoen, als je op voorhand op zoek gaat. Montenegro is een veilig land om te reizen, gezien er geen conflicten zijn met buurlanden of interne groeperingen.

Montenegro is nog niet zo populair als vakantiebestemming, waardoor het bereiken nog niet zo vlot verloopt. Makkelijkst is om naar een buurland te vliegen en van daaruit door te reizen. De voertaal is het Montenegrijns, en men gebruikt het cyrillisch schrift. Het kan handig zijn een zakwoordenboek mee te nemen!


Toon Meer
Zoeken
Budva/Becici - Montenegro
Iberostar Bellevue
Budva/Becici - Montenegro
Sentido Tara
Budva/Becici - Montenegro
Hotel Queen of Montenegro