Mauritius

Mauritius
Populaire Accomodaties
  • Mauritius | Mauritius | Flic en Flac
    “Schitterend vijfsterrenhotel met verfijnde sfeer en ruim aanbod aan sportmogelijkheden in een paradijselijke omgeving.”
  • Mauritius | Mauritius | Pointe aux Piments/Trou aux Biches
    Dit stijlvolle klasseresort ligt aan een lang en mooi zandstrand in het noordwesten van het eiland.
  • Mauritius | Mauritius | Grand Gaube/Grand Baie
    Romantische schuilplaats voor smoorverliefde stelletjes. Mooi zandstrand, tropische tuin, twee zwembaden. Rust uit in een hangmat onder een rieten parasol. Waaier van gratis watersporten.

Mauritius

Mauritius is een klein eiland in de Indische Oceaan. De Republiek Mauritius omvat een reeks kleine eilanden: Rodrigues, de Agalega-eilanden en de Cargados Carajos. Doordat Mauritius zo geïsoleerd ligt, heeft het een heel eigen fauna en flora. Een beperkt aantal dier- en plantensoorten komt hier voor, maar vele ervan zijn ook alleen op Mauritius terug te vinden. Mauritius was ooit het thuisland van de dodo – maar dit diertje is inmiddels wel uitgestorven. Het eco-systeem is hierdoor ook zeer fragiel: pogingen om uitheemse diersoorten te introduceren hadden een eerder negatieve invloed. Vogelspotters zullen blij zijn te horen dat Mauritius een eigen natuurpark heeft in Casela met meer dan honderd verschillende vogelsoorten!

Mauritius is net als andere eilanden een paradijs voor een deugddoende rust-vakantie. Parelwitte stranden en een mooie smalle kustlijn, met bosrijk laaggebergte daarachter. In het binnenland liggen enkele meren en rivieren met knappe watervallen. Vulkanische gesteenten vormen centraal op het eiland een plateau. En rond het eiland ligt een koraalrif, wat uiteraard zeer uitnodigend is voor een duik- of snorkelsessie. Ook golfers komen aan hun trekken: vele luxe-hotels hebben een eigen golfbaan, en op het onbewoond eiland Ile aux Cerfs ligt een 18-hole die ontworpen werd door Bernard Langer. Een speciale golf-watertaxi brengt je snel naar dit unieke plekje. Voeg daar het tropische klimaat aan toe, en je hebt de perfecte vakantiebestemming!

Dankzij de Britse overheersing spreekt men op Mauritius vlot Engels, het is ook de officiële landstaal. Port Louis is de hoofdstad: een zeer moderne stad met een drukke haven, een gezellige promenade en een kleurrijke markt. Kies je echter voor een resort-verblijf, kom je in steden als Mont Choisy of Gris-Gris terecht. Cultuur kan je opsnuiven tijdens een bezoek aan Mahébourg, waar de Nederlanders in de 16de eeuw voet aan grond zetten om Mauritius te annexeren. Of bezoek Grand Baie, dat de laatste jaren echt uitgegroeid is tot een toeristische trekpleister!Toon Meer
Zoeken
Flic en Flac - Mauritius
Hotel Sands Resort & Spa
Bel Ombre/Blue Bay - Mauritius
Hotel Sofitel So
Pointe aux Piments/Trou aux Biches - Mauritius
Hotel Le Meridien Ile Ma...
Le Morne - Mauritius
Lux* Le Morne
Pointe aux Piments/Trou aux Biches - Mauritius
Récif Attitude