Mauritius

Mauritius
Populaire Accomodaties
  • Mauritius | Mauritius | Belle Mare
    Dit gloednieuwe resort aan de oostkust van Mauritius heeft zijn naam niet gestolen: alle kamers geven uit op het langste en breedste poederwitte strand van het eiland.
  • Mauritius | Mauritius | Grand Baie
    “Vriendelijke sfeer, fraaie inrichting in vrolijke tropische kleuren, comfortabele kamers en winkel- en uitgaansmogelijkheden vlakbij.”
  • Mauritius | Mauritius | Le Morne
    Liggend op uw loungebed voor uw ocean junior suite in de tropische tuin zit u op de eerste rij voor een zinnenstrelend spektakel, want nergens gloeit de zonsondergang zo oranjerood als aan de westkust van het paradijselijke Mauritius.

Mauritius

Mauritius is een klein eiland in de Indische Oceaan. De Republiek Mauritius omvat een reeks kleine eilanden: Rodrigues, de Agalega-eilanden en de Cargados Carajos. Doordat Mauritius zo geïsoleerd ligt, heeft het een heel eigen fauna en flora. Een beperkt aantal dier- en plantensoorten komt hier voor, maar vele ervan zijn ook alleen op Mauritius terug te vinden. Mauritius was ooit het thuisland van de dodo – maar dit diertje is inmiddels wel uitgestorven. Het eco-systeem is hierdoor ook zeer fragiel: pogingen om uitheemse diersoorten te introduceren hadden een eerder negatieve invloed. Vogelspotters zullen blij zijn te horen dat Mauritius een eigen natuurpark heeft in Casela met meer dan honderd verschillende vogelsoorten!

Mauritius is net als andere eilanden een paradijs voor een deugddoende rust-vakantie. Parelwitte stranden en een mooie smalle kustlijn, met bosrijk laaggebergte daarachter. In het binnenland liggen enkele meren en rivieren met knappe watervallen. Vulkanische gesteenten vormen centraal op het eiland een plateau. En rond het eiland ligt een koraalrif, wat uiteraard zeer uitnodigend is voor een duik- of snorkelsessie. Ook golfers komen aan hun trekken: vele luxe-hotels hebben een eigen golfbaan, en op het onbewoond eiland Ile aux Cerfs ligt een 18-hole die ontworpen werd door Bernard Langer. Een speciale golf-watertaxi brengt je snel naar dit unieke plekje. Voeg daar het tropische klimaat aan toe, en je hebt de perfecte vakantiebestemming!

Dankzij de Britse overheersing spreekt men op Mauritius vlot Engels, het is ook de officiële landstaal. Port Louis is de hoofdstad: een zeer moderne stad met een drukke haven, een gezellige promenade en een kleurrijke markt. Kies je echter voor een resort-verblijf, kom je in steden als Mont Choisy of Gris-Gris terecht. Cultuur kan je opsnuiven tijdens een bezoek aan Mahébourg, waar de Nederlanders in de 16de eeuw voet aan grond zetten om Mauritius te annexeren. Of bezoek Grand Baie, dat de laatste jaren echt uitgegroeid is tot een toeristische trekpleister!Toon Meer
Zoeken
Pointe aux Piments/Turtle Bay - Mauritius
Le Récif Attitude
Flic en Flac - Mauritius
Hilton Mauritius Resort ...
Bel Ombre/Blue Bay - Mauritius
Hotel Sofitel So
Grand Baie - Mauritius
Hotel Veranda Grand Baie
Poste Lafayette/Belle Mare/Trou d'eau Douce - Mauritius
Hotel Jalsa Beach