Maleisië

Maleisië
Populaire Accomodaties
 • Maleisië | Maleisië | Kuala Lumpur
  Arrangementsinformatie ALGEMEEN Hotel Capitol ***+
  Dit hotel ligt ideaal voor een ontdekkingstocht door het gezellige Bukit Bintang. Uitstekende locatie voor een bezoek aan de vele bezienswaardigheden.
  LIGGING Dit hotel ligt in h...
 • Maleisië | Maleisië | Malesie
  Arrangementsinformatie ALGEMEEN Hotel Mutiara Burau Bay Resort ***
  Bent u op zoek naar een tropische vakantie en een aantrekkelijke prijs dan is Mutiara Burau Bay Resort een goede keus. Dit sfeervolle Beach Resort ligt direct aan het st...
 • Maleisië | Maleisië | Kuala Lumpur
  Arrangementsinformatie ALGEMEEN Hotel Quality City Centre ***
  Dit hotel heeft een gunstige ligging ten opzichte van de winkels en bezienswaardigheden. Een combinatie van Aziatische gastvrijheid en luxe.
  LIGGING Aan de rand van h...

Maleisië

In het zuidoosten van Azië ligt Maleisië. Het land bestaat voor een gedeelte uit een schiereiland, en een stukje van Maleisië bevindt zich op het noordelijke deel van het eiland Borneo. In Maleisië is het altijd zomer. Het hele jaar schommelen de temperaturen tussen 28 en 34 graden. Er is dus niet echt een beste periode om naar dit land op vakantie te gaan. Men ontvangt je altijd met evenveel graagte. In het oosten van het land kunnen wel eens uitlopers van moessons het weer bepalen, wat natuurlijk minder aangenaam is.

Hoewel de officiële taal in Maleisië het Maleisisch is, wordt praktisch overal ook Engels gesproken. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat het land nog Britse kroonkolonie is geweest. Pas in 1963 werd het land onafhankelijk, toen nog in een unie van meerdere buurlanden samen.
De steden zijn vrij groots en industrieel. De nationale parken in Maleisië bieden een prachtig zicht op verschillende bergen en gebergtes.

Maleisiërs houden van uitgesproken smaken. De gerechten kenmerken zich door felle zoete, zure, bittere of pikante smaken. De basis is meestal rijst met een toevoeging van vlees, kip of vis. Zo'n 66 procent van de bevolking is moslim, wat het verkrijgen van varkensvlees kan bemoeilijken. Het is echter niet verboden. Meestal eet men met de hand.

Maleisië bereik je het makkelijkst per vliegtuig. Rondreizen in de grote steden kan met het openbaar vervoer. Vaak wordt het land ook gecombineerd met de buurlanden als rondreis, of kan je Maleisië zelf verkennen door binnen het land een georganiseerde trip aan te vatten.


Toon Meer
Zoeken
Malesie - Maleisië
Berjaya Langkawi Resort
Penang - Maleisië
Parkroyal Penang
Malesie - Maleisië
Meritus Pelangi Beach Re...
Langkawi Bay - Maleisië
Meritus Pelangi Beach Re...
Kuala Lumpur - Maleisië
Renaissance East Wing