Malediven

Malediven
Populaire Accomodaties
 • Malediven | Northern Nilandhé | Filitheyo
  Geniet van een heerlijke spabehandeling, de uitgebreide keuze in het buffetrestaurant of van de schitterende sterrenhemel in je halfopen badkamer.
 • Malediven | Noonu Atoll | Noonu Atoll
  Van de luchthaven in Malé vertrekt u met een watervliegtuigje naar dit resort. Een vlucht van 45 minuten over een grandioos oceaanlandschap met maagdelijke atollen. En dat is nog maar het begin...
 • Malediven | North Male Atoll | Summer Island
  Veel groen en een heerlijk zandstrand in een wondermooie lagune: een fantastische vakantie voor een betaalbare prijs.

Malediven

Als je de benaming alleen al hoort, “de Malediven”, droom je al weg. En terecht, deze eilandengroep bestaat uit 1190 koraaleilanden gegroepeerd in 26 atollen in de Indische Oceaan. Een atol is een ringvormige eilandengroep en is gefundeerd op koraal. Doordat het vulkanische gedeelte middenin in zee gezakt is, blijft enkel een ring over aan de buitenkant, een barrièrerif, dat blijft bestaan door het aangroeien van de natuurlijke koralen. Het is dus duidelijk dat de Malediven een paradijs zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in de onderwaterwereld. Duiken of snorkelen zijn bezigheden die je perfect kan uitoefenen. Duiken vraagt iets meer oefening: lessen en theorie zijn noodzakelijk. De meeste resorts bieden een duikcursus aan. Je moet echter geen ervaring hebben als duiker om toch te kunnen genieten van wat er in het water leeft. Snorkelen is makkelijker en toch ook avontuurlijk.

Verschillende prachtige vissoorten leven in het rif: heldere kleuren en speciale vormen zorgen voor prachtige gezichten. Koraal op zich is ook de moeite om te ontdekken: het is iets dat bij ons niet te vinden valt. Koraal aanraken mag je echter nooit doen: niet alleen om de natuur te beschermen (koraal groeit namelijk vlot door, ook op schijnbaar dode stukken) maar ook om verwondingen bij jezelf te voorkomen. Dit gaat dan gepaard met jeuk, vergelijkbaar met de reactie op een aanraking met een kwal.

Maar ook boven het water lijken de Malediven op een paradijs. Tropische bomen, speciale struikgewassen, bamboe en mangrovegewassen. De zon schijnt er heel het jaar, kouder dan 30°C wordt het zelden. Parelwitte stranden zijn niet gewoon een metafoor: ze zijn echt hier. Genieten? Absoluut. Een spa-resort en weelderige luxe, genieten van vriendelijke bediening en lekker eten – dat ziet iedereen wel zitten!

De Malediven bereik je per vliegtuig of per boot, en tussen de eilanden kan je ook met een watertaxi of een ferry heen en weer. Het is eens iets anders!


Toon Meer
Zoeken
Recente Commentaren
 • Huvafen Fushi

  Luxe is hier natuurlijk op een niveau ongekend voor andere bestemmingen, maar de prijs is dat ook. Tom en ik gingen voor onze huwelijksreis, en hoewel we waarschijnlijk nooit meer luxe als deze gaan kunnen ervaren, hopen we toch dat de Lotto ons g...

    Luxiste - on 27/1/12
 • Chaaya Lagoon Hakuraa Huraa

  Absolute luxe tegen absoluut eerlijke prijzen. Mijn vriend en ik genoten met volle teugen en hopen ooit terug te gaan naar dit paradijs op aarde. HEMELS!!

    Karen - on 27/1/12
 • Hotel Meeru Island Resort & Spa

  Het Hotel was enorm duur maar voor deze luxe heb ik het er voor over. Grote kamer en een enorm zacht bed, een uitgebreid ontbijt en avondmaal inbegrepen. Het strand is bijna helemaal leeg en prachtig wit. Je moet zeker ook gaan snorkelen in het m...

    Nathalie Pieters - on 19/1/12
 • Conrad Maldives Rangali Island

  Als je echt wilt genieten in alle rust moet je naar Conrad Hotel in de malediven gaan. Prachtig strand en water en het Hotel is daar vlak bij gelegen.

    Gaston - on 19/1/12
Bandos - Malediven
Bandos Island Resort & Spa
Noonu Atoll - Malediven
Hilton IrufushiResort & Spa
Meeru - Malediven
Meeru Island Resort & Spa
HakuraaHuraa - Malediven
Chaaya Lagoon Hakuraa Huraa
Lux*maldives - Malediven
Hotel Lux* Maldives (ex ...