Jordanië

Jordanië
Populaire Accomodaties
 • Jordanië | Jordanië | Amman

  Beschrijving
  Een van de meest luxe hotels van Amman. Vooral op culinair gebied is het hotel haar 5 sterren meer dan waard. Als u Jordanië 'deluxe' wilt doen, is het Meridien Amman een perfecte uitvalsbasis.

  Jordanië | Jordanië | Aqaba

  Ligging
  Middenin het nieuwe Tala Bay ligt het Marina Plaza Hotel. Kleinschalig,verzorgd, goede service en een heerlijke keuken kenmerken deze nieuwe aanwinst in het Neckermann aanbod.FaciliteitenFaciliteiten:Lobby met rece...

 • Jordanië | Jordanië | Aqaba
  Dit luxueus hotel bevindt zich centraal in het bruisende hart van Aqaba. Je geniet er van een onberispelijke service, een verzorgde keuken en mooie kamers. Prachtige tuin en privéstrand.

Jordanië

Jordanië ligt ten oosten van de rivier de Jordaan en heeft onder andere Israël, Syrië en Irak als buurlanden. Bij het horen van die landen zou je misschien denken dat het beter is om een bezoek aan Jordanië zo te laten. Jordanië is echter een rustig, vooruitstrevend land te midden van een heleboel woeligere streken. Het is niet altijd zo kalm geweest. Sinds 1950 bestaat Jordanië in zijn huidige vorm. Verschillende staatsgrepen en aanslagen maakten dat het klimaat in het land enige tijd nodig heeft gehad om stabiel te worden. Onrusten tussen Jordaniërs, Palestijnen en Israëliërs bleven lange tijd de politiek overheersen. Pas in 1994 werd met Israël een vredesverdrag ondertekend. Hoewel op koning Hoessein, die regeerde van '52 tot '99, veel kritiek is geweest, is hij wel degene die het land naar rust en vrede heeft geleid.

Behalve de geschiedenis die samenhangt met het conflict Israël-Palestina, is Petra een van de voornaamste redenen waarom mensen Jordanië bezoeken. Petra wordt beschouwd als een van de wereldwonderen. Maar ook de woestijnkastelen, of de woestijnen op zich, de prachtige vallei Wadi Rum en de Dode Zee (daar waar je zomaar vanzelf blijft drijven) zijn spectaculair. Voor ontspanning moet je dan weer in Akaba zijn, waar verschillende resorts je graag verwelkomen. Vele toeristen combineren dan ook een interessante rondreis met een weekje ontspannen aan de Dode Zee.

Naar Jordanië trek je met het vliegtuig, en op de luchthaven koop je een visum dat je toegang geeft tot het land. De officiële taal is het Arabisch, maar in de grote steden kan je ook in het Engels terecht. Jordanië is een zeer gastvrij land, en de mensen zijn ook heel vriendelijk, maar respect voor de cultuur en godsdienst worden wel hoog in het vaandel gedragen. Het is als toerist belangrijk hier besef van te hebben en hiermee rekening te houden.


Toon Meer
Zoeken
Recente Commentaren
 • Grote Jordanië Rondreis 4*

  Een rondreis in Jordanië is een geweldige ervaring! Heb op een kameel gereden, Petra bezocht en nog veel ander bezienswaardigheden. Onvergetelijke vakantie!

    Pieter - on 19/1/12
Dode Zee - Jordanië
Kempinski Ishtar Dead Sea
Tala Bay - Jordanië
Radisson Blu Tala Bay Re...
Amman - Jordanië
Ramada Amman
Petra - Jordanië
Petra Marriott Hotel