Jamaica

Jamaica
Populaire Accomodaties
  • Jamaica | Jamaica | Montego Bay
    Naast het Iberostar Rose Hall verrees een prachtig all inclusive-hotel met enkel junior suites. U geniet er van hetzelfde weergaloze zandstrand en de befaamde Iberostarkwaliteit, maar dan wel op een nóg hoger niveau.
  • Jamaica | Jamaica | Negril
    Luxueus hotel aan het onvergetelijke Seven Miles Beach. Exclusief voorbehouden aan koppels. Het zonnige onthaal en de geanimeerde sfeer zijn 100% Jamaica. Ruime keuze in kamers.
  • Jamaica | Jamaica | Negril
    Adres: Norman Manley BoulevardLigging: pal naast het strandStrand details: met fijn zand ZandstrandAfstand (ca.): naar de luchthaven (MBJ): 85 km, tot winkelmogelijkheden: 15 Minuten lopen,...

Jamaica

Wie Jamaica zegt, denkt aan Bob Marley, reggae een leuk accentje en constante zomer! En dan zit je helemaal juist. Het eiland werd rond 650 in gebruik genomen door een Zuid-Amerikaanse stam. Tijdens de overheersing van de Spanjaarden werd het grondgebied ten gronde gericht door ziektes, slavernij en oorlogen. Midden 17de eeuw werd het gebied veroverd door de Engelsen, die van Jamaica een belangrijk gewingebied maakten. Vooral suikerriet werd een belangrijk exportproduct. Het werk werd vooral door slaven uit West-Afrika verricht, tot zij in opstand kwamen. Vanaf de 18de eeuw heerste in Jamaica een klimaat van relletjes, opstanden, onderdrukking maar gelukkig aan het einde van het verhaal ook zelfstandigheid. Sinds 1962 is Jamaica een onafhankelijk land met eigen bestuur en kiesrecht.

Als je naar Jamaica gaat, pak je best niet teveel kleding mee. Door het tropisch savanneklimaat is het er continu tussen 25 en 30 graden. Zoals altijd met tropische klimaten zijn er ook stevige regenperiodes in Jamaica: voornamelijk van mei tot juni, en van september tot november. In september en oktober blijf je sowieso best weg: passerende cyclonen met serieuze kracht passeren het land makkelijk in die periode. Engels is de officiële voertaal, en men gebruikt de Jamaicaanse Dollar als betaalmiddel. Je wisselt je geld daar om, gezien in- en uitvoer van de munt verboden is. Eten en drinken is in Jamaica echt een zaligheid. De keuken kent veel invloeden van vele etnische groepen. Verwacht veel smaak, kruiden en indringende geuren! Let op bij het in de Jamaicaanse rum vliegen 's avonds, de kater is niet mals. Ook associëren velen het land met marihuana, maar pech voor wie denkt daar eens goed gek te gaan doen: ook in Jamaica is drugsbezit of -gebruik verboden en strafbaar!

Toon Meer
Zoeken
Trelawny - Jamaica
Ocean Coral Spring
2 jul 2021 1891€
Negril - Jamaica
Hotel Merrils II
Runaway Bay - Jamaica
Royal Decameron Club Car...
Runaway Bay - Jamaica
Gran Bahia Principe Jama...