Frankrijk

Frankrijk
Bestemmingen
Populaire Accomodaties
  • Frankrijk | Elzas | La petite-pierre
    Zonder twijfel een van de beste hotels uit de streek waar je kunt genieten van een heerlijke keuken en wellnessfaciliteiten.
  • Frankrijk | Charente | La Roche-Posay
    Rustige en zeer groene camping, gelegen aan de oever van de rivier La Creuse met vele sportieve mogelijkheden in de omgeving.
  • Frankrijk | Bretagne | La Roche-Bernard
    Recent gerenoveerd, sfeervol en comfortabel hotel dat tot de 'Relais de Silence'-hotels behoort.

Frankrijk

In Frankrijk kan je alle seizoenen beleven in één land, op eender welk tijdstip. Ga naar de Alpen, de Pyreneeën of het Centraal Massief voor frisse berglucht of zelfs sneeuw in de winters, trek naar het zuiden voor zachte winters en warme zomers, of kies voor gematigd door het binnenland te verkennen. Frankrijk heeft een oppervlakte van 674 843 km² maar is redelijk dunbevolkt.

Natuurgebieden en nationale parken kunnen een schitterende locatie bieden voor mooie wandelingen. Kamperen is een manier van reizen die in Frankrijk zeer in trek is, alsook het huren van vakantiewoningen op mooie plekken. De meeste plaatsen zijn makkelijk bereikbaar met de wagen, op voorwaarde dat de chauffeur durft rijden op mogelijk smalle en bochtige wegen! Steden zijn makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer: met de hogesnelheidstrein ben je zo op je bestemming. Mooie steden zijn Parijs, Marseille en Lyon, maar ook Nice is zeker een bezoekje waard. Of wat dacht je van champagne proeven in Reims?

De Fransen hebben een heel rijke cultuur die zich op zowat alle vlakken van de kunst heeft geuit of nog uit. Vele musea zijn de moeite. De Franse literatuur is al eeuwen toonaangevend, maar ook film en toneel kennen een lange geschiedenis. Frankrijk doet er ook alles aan om de Franse taal en cultuur in de wereld bekend te maken: het is een heuse staatszaak. Zeker de moeite om je te laten onderdompelen! En wie kent er niet de Franse keuken – gastronomie ten top!

Frankrijk biedt voor elks wat wils en is erg blij met zijn toeristen. Men spreekt er Frans. Zelden zal je je in het Engels kunnen verstaanbaar maken, maar met wat goede wil van beiden (en misschien een zakwoordenboek) komt alles zeker goed!


Toon Meer
Zoeken
Recente Commentaren
Abondance - Frankrijk
L'edelweiss
Les Menuires - Frankrijk
Les Balcons D'olympie
Parijs - Frankrijk
Hotel Tilsitt Etoile
Beaumes De Venise - Frankrijk
Beaumes De Venise
Saales - Frankrijk
Le Fraisegoutte