Finland

Finland

Finland, in Scandinavië, is een prachtig land voor wie houdt van moderne, kleine en gezellige stadjes, en ongerepte natuur. Ongeveer 188 000 meren en net zoveel pittoreske eilandjes bieden prachtige plekjes om te verkennen. In het zuiden van het land ligt Helsinki, de hoofdstad, en in het Westen zijn de kustgebieden het bezoeken waard. Bossen en meren situeren zich voornamelijk in het oosten van het land, nabij de grens met Rusland.

De Finnen beweren dat de Kerstman bij hen woont, in Lapland, het hoge noorden. Santa Claus Village wordt jaarlijks bezocht door vele toeristen, voornamelijk uit Japan en China. Het is dan ook iets zeer unieks, en nergens ter wereld kan je dit ervaren. Een sledehonden-tocht is ook absoluut de moeite: die beesten zijn onvermoeibaar!

Finland is het land bij uitstek voor een avonturenreis. Trek er een week op uit met de scooter, of doe een rendiersafari. Ijsvissen voor de echte ijsberen onder ons, of sneeuwschoenwandelingen door uitgestrekte bossen. En wie weet kom je onderweg wel een van de typische dieren tegen die zich in de Finse bossen ophouden? Qua bereikbaarheid geen enkel probleem: er is een luchthaven maar ook met de wagen is rondrijden mogelijk. Alleen voor hen die houden van rijden in de sneeuw, weliswaar!

Geen aanbiedingen gevonden

Op zoek naar uw volgende vakantiebestemming? Bekijk dan onze handige zoekfunctie!
Met een verscheidenheid aan filters om uit te kiezen, zult u zeker de perfecte plek vinden voor uw volgende uitje.