Estland

Estland
Bestemmingen
Populaire Accomodaties
 • Estland | Harjumaa | Tallinn
  Hotel in Scandinavische stijl. Rustige ligging aan de haven. Op wandelafstand van het centrum.
 • Estland | Harjumaa | Tallinn
  Een klassiek ingericht gebouw uit 1912 in art-nouveaustijl. Hartje historisch Tallinn. Gratis teatime en gratis avondbuffet.
 • Estland | Harjumaa | Tallinn
  Uniek en luxueus hotel. Russische keuken met Franse invloeden. Tot rust komen kan je in de Elemis spa.

Estland

Het noordelijkste en tegelijkertijd kleinste van de drie Baltische staten, is Estland. Estland wordt in een adem vernoemd met Litouwen en Letland omwille van die samenhorigheid. Estland was van in 1918 een zelfstandige staat maar werd tijdens de Tweede Wereldoorlog wel door de Sovjet-Unie bezet. Pas in 1991 zou het land zijn vrijheid herwinnen.

Estland is een vlak land, wat rondreizen makkelijk maakt. Vele meren en riviertjes doorkruisen het land, en deze zijn nog niet bezoedeld door scheepvaart. In het westen en noorden van Estland zijn verschillende eilanden met elk een eigen karakter. Sommige werden als militair domein gebruikt, andere zijn bebost, en de meerderheid van de eilanden is onbewoond. Maar de grote publiekstrekker in Estland is Tallinn, de hoofdstad. De oude binnenstad van Tallinn is erg kenmerkend: de typische geveltjes, de stadsmuur, de torens. Ook verschillende kerken zijn de moeite, omdat hier de invloed van de Russisch-orthodoxe godsdienst nog zeer duidelijk is.

In Tallinn bevindt zich ook de luchthaven, waarmee je vlot in Estland geraakt. Met de trein reizen kan ook een belevenis zijn. Het land is vlak, wat het makkelijk maakt om stevige wandelingen in de natuur te doen zonder dat deze al te zwaar zouden blijken. Ook rondreizen per auto of per fiets ligt binnen de mogelijkheden. Vaak bieden georganiseerde reizen de Baltische Staten als een pakket aan, waardoor je meteen het beste van de drie landen te zien krijgt. Men betaalt in Estland met de Euro. Moeilijker is communiceren in Estland. De voertaal is het Ests. In de steden vind je wel eens iemand die Engels spreekt maar als je de minder begane paden wil bewandelen zal een zakwoordenboek onontbeerlijk blijken!


Toon Meer
Zoeken
Recente Commentaren
 • Telegraaf

  De telegraaf was een prachtig hotel met goede bediening. Het eten kon wel wat beter maar dat komt mogelijk door de Russische invloed. Probeer ook de ferry te nemen naar Helsinki voor een daguitstap!

    Richard - on 18/1/12
 • Barons

  Tallinn is een klassiek middeleeuwse stad en het hotel moet hiervoor niet onder doen. 's Avonds krijg je een gratis uitgebreid buffet volgens Estse normen. Drie dagen waren voldoende om heel de stad te bezoeken!

    Koen - on 18/1/12
Tallinn - Estland
Barons
Tallinn - Estland
Meriton Old Town
Tallinn - Estland
Clarion Euroopa
Tallinn - Estland
Telegraaf