Dominicaanse Republiek

Dominicaanse Republiek
Populaire Accomodaties
 • Dominicaanse Republiek | Punta Cana | Bayahibe
  Levendige club in een mooi groen kader, aan een rustig strand. Ruim aanbod van sporten en kindvriendelijke voorzieningen. Goede keuken en interessante all-in.
 • Dominicaanse Republiek | Punta Cana | Punta Cana/Bavaro
  Mooi hotel in koloniale stijl, aan een schitterend strand, omgeven door kokosbomen. Prima service, luxekamers en uitgebreide all-informule. Het zwembad is maar liefst 400 m lang.
 • Dominicaanse Republiek | Dominicaanse Republiek | Samana
  De baai van Samaná, het mooiste natuurgebied dat in de Dominicaanse Republiek te vinden is, vormt de ongelofelijke setting voor dit magistrale vakantiehotel waar u van top tot teen wordt verwend.

Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is een land in het Caraïbisch gebied dat deel uitmaakt van de Grote Antillen. Aan de andere kant van het eiland waar de Dominicaanse Republiek op ligt, bevindt zich Haiti. Het land is het tweede grootste gebied in de Caraïbische Zee, na Cuba, met 48 442 km². Na overheersingen door Spanjaarden, Fransen en Haitianen werd het land in 1821 onafhankelijk. De Dominicaanse Republiek heeft in feite een zeer bloeiende economie vergeleken met de andere landen in Centraal Amerika. De voornaamste industrieën zijn suikerproductie en diensten. De economie wordt goed ondersteund door het uitgebreide telecommunicatienetwerk waar de Dominicaanse Republiek over beschikt. Spijtig genoeg wordt de verdere ontwikkeling tegengewerkt door tewerkstellingsproblemen, corruptie en technische problemen.

De reden waarom vele toeristen ieder jaar de Dominicaanse Republiek aandoen, is natuurlijk het paradijselijk gevoel dat het land biedt. Parelwitte stranden en felblauwe zeeën, en luxe-resorts die alles bieden wat je als bezoeker maar kan wensen. Het klimaat is tropisch, en met een gemiddelde temperatuur van 25°C kan je op de Dominicaanse Republiek altijd terecht. Van november tot januari moet je echter wel rekening houden met het regenseizoen, wat minder aangenaam kan zijn. De voertaal is Spaans, maar dit heeft wel een heel eigen inslag. Creoolse talen worden ook gesproken, een mix van Spaans en Haitiaans. Ook is Engels wel aanvaard, wat het makkelijk maakt om je als toerist uit te drukken.

Behalve zon-zee-strand is de Dominicaanse Republiek ook de moeite wat cultuur betreft: de mix van Spaanse overheersing, Afrikaanse slaven en echte inboorlingen maakt een interessante mashup. Ook in de keuken komen de verschillende invloeden terug.

Naar de Dominicaanse Republiek vlieg je uiteraard, maar op het eiland worden verplaatsingen best geregeld met een auto. Drie grote snelwegen verbinden de verschillende belangrijke punten van het land.


Toon Meer
Zoeken
Recente Commentaren
 • Majestic Elegance Punta Cana

  Baden in luxe in Punta Cana - de Majestic Elegance is echt het beste hotel van de stad!

    PCA - on 16/1/12
 • Hotel Grand Palladium Palace Resort Spa & Casino

  Nog nooit in zo'n sjiek hotel geweest. Superpersoneel, heerlijk eten en altijd vriendelijk ook de obers nooit achter geld vragen en al. Tophotel!

    John - on 16/1/12
 • Caribe Club Princess Beach Resort & Spa

  Dit hotel is in orde, maar de kamers zijn wat klein naar mijn zin. Goede ligging, dichtbij de luchthaven en het strand, maar voor zo'n prijs had ik toch grotere kamers willen hebben.... De mensen zijn wel heel vriendelijk en het eten was superg...

    V. Hoefkens - on 13/1/12
 • Catalonia Gran Dominicus

  Ik zou, als ik het kon, gewoon verhuizen. Zon, zee en strand zoals je het wil: met lekkere cocktails en altijd vriendelijk personeel. SUPER!

    Marisa Papen - on 13/1/12
 • Excellence Punta Cana

  Punta Cana heeft veel mooie hotels natuurlijk maar de Excellence is toch echt wel één van de toppers. Als je iets meer kan uitgeven zou ik dit hotel echt aanraden!

    pupsi - on 13/1/12
Punta Cana - Dominicaanse Republiek
Vik Cayena Beach
Punta Cana - Dominicaanse Republiek
Now Larimar
Punta Cana - Dominicaanse Republiek
Occidental Punta Cana
8n. 16 jun 2021 1389€
Puerto Plata - Dominicaanse Republiek
Iberostar Costa Dorada
Uvero Alto - Dominicaanse Republiek
Grand Sirenis Tropical S...