Denemarken

Denemarken
Bestemmingen
Populaire Accomodaties
 • Denemarken | West-Sjaelland | Kopenhagen
  Verzorgd hotel met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Ideaal om Kopenhagen te verkennen.
 • Denemarken | Jutland | Blavand
  Dit luxe huis werd door een architect ontworpen. Het grenst aan een groot, beschermd natuurgebied en ligt op maar 1 km van Blåvand. Wat opvalt, is de praktische en smaakvolle inrichting met diverse exclusieve details. Aan comfort ontbreekt het eve...
 • Denemarken | West-Sjaelland | Kopenhagen
  Trendy hotel met zeer centrale ligging, comfortabele kamers in een moderne stijl en een unieke ijsbar.

Denemarken

Denemarken ligt in het noorden van Europa. Het is het meest zuidelijke land van Scandinavië, maar is slechts door een brug verbonden met de andere Noordse landen. In het zuiden is er de landgrens met Duitsland. Denemarken is een monarchie en omvat met zijn ongeveer 43 000 km² ook Groenland en de Faeröer-eilanden. Ondanks het feit dat Denemarken deel uitmaakt van de Europese Unie, zitten zij tot nog toe niet in de Euro-zone: voor een bezoek aan het land moet je dus voorzien zijn van Deense kronen. In de meeste grote steden zijn wel wisselkantoren voorzien, en in sommige aangelegenheden kan je met beide munten betalen. Maar een verwittigd man is er twee waard!

Geschiedkundig heeft Denemarken altijd deel uitgemaakt van het gebied dat door de Vikingen werd bewoond. Het christendom is er altijd de heersende godsdienst geweest. De Scandinavische landen hebben lange tijd in een unie samengeleefd. In de Tweede Wereldoorlog werd Denemarken bezet door Duitsland. De Denen zijn een overwegend vreedzaam volk en hun geschiedenis wordt weinig gekenmerkt door interne strubbelingen.

Het land is voornamelijk vlak, en kent een gematigd zeeklimaat. Het land kent zeer koude winters, maar evengoed aangenaam warme zomers: beide zijn te wijten aan de oostenwind die hier overheersend is. De officiële taal is het Deens, hoewel in het zuiden ook vaak Duits gesproken wordt. Je kan het land makkelijk per vliegtuig bereiken om je van daaruit te verplaatsen met het vervoersmiddel van jouw keuze. Denemarken kent een uitgebreid wegennet, alsook goede spoorwegverbindingen. De verschillende eilanden zijn goed met bruggen verbonden. Ook kan je de eilanden per veerdienst bereiken, wat wel bijdraagt tot de charme van een bezoek aan Denemarken.


Toon Meer
Zoeken
Recente Commentaren
 • Opera

  Bij de naam 'Opera' verwacht je iets chic, maar dat was het verre van. Ouderwets interieur en onvriendelijke bediening. Kopenhagen is dan wel weer het bezoeken waard!

    Denise D - on 25/1/12
 • Vakantiepark Vigsø

  Super waterpark en hotel! Je hebt veel verschillende glijbanen en je ligt ook vlak aan de zee, dolle pret! Er was 's avonds ook een uitstap in het bos georganiseerd, maar ik was een beetje bang.. :(

    Lentle S. - on 25/1/12
Glesborg - Denemarken
Gæstehuset
Vesterbro - Denemarken
Hotel Scandic Webers
Billund - Denemarken
Legoland
Humble - Denemarken
Bukkemosegård
Rønne - Denemarken
Fred Og Ro