Cyprus

Cyprus
Populaire Accomodaties
 • Cyprus | Cyprus | Paphos
  Rustige ligging aan het strand, prettige sfeer. Een aanrader voor families.
 • Cyprus | Ayia Napa | Ayia Napa

  Beschrijving
  Kermia Beach is een zeer ruim opgezet bungalowcomplex en ligt direct aan een heerlijke strandbaai. De geschakelde bungalows bieden veel privacy. Een heerlijk rustig, comfortabel vakantieoord, met het gezellige...

 • Cyprus | Cyprus | Paphos
  Compleet uitgerust hotel met mooie ligging, grote tuin, thalassocentrum en uitstekende keuken. Nieuwe, uitgebreide all inclusive!

Cyprus

Het is maar een klein land met zijn 9251 km², maar daarom niet minder een bezoek waard. Cyprus is gelegen in het oosten van de Middellandse zee, wat geografisch gezien een stuk van Azië is, maar politiek-cultureel wordt het land toch bij Europa gerekend. Cyprus is ook lid van de Europese Unie. Welk continent dan ook: de voortreffelijke ligging maakt dat het in Cyprus vaak mooi weer is. En dat is mooi meegenomen.

Omwille van zijn strategische ligging is in de geschiedenis veel gevochten om Cyprus. Een conflict dat tot op de dag van vandaag nog naweeën kent, is dat tussen Turkse en Griekse overheersers. Het land kreeg in 1960 de onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk, maar er wordt maar geen goede balans gevonden tussen de meerderheid van Griekse inwoners en de minderheid van Turkse inwoners. Beide bevolkingsgroepen worden gesteund door respectievelijk de Griekse en Turkse overheid. Gevolg is ook dat Cyprus drie overheersende talen kent: naast Turks en Grieks wordt ook veel Engels gesproken, wat het bezoeken van het land vergemakkelijkt. Gelukkig is het eerder een politieke strijd dan een die op straat wordt uitgevochten, wat Cyprus een gezellig land maakt om naartoe te reizen.

Cyprus heeft een grote internationale luchthaven in Larnaka.Vele grote Europese steden hebben een rechtstreekse vlucht naar Cyprus. Wat echter ook leuk kan zijn, is een Middellandse Zee cruise te boeken die Cyprus aandoet. Vanuit Griekenland is het ook mogelijk om de Ferry naar Cyprus te nemen en het eiland te verkennen. Ook Turkije heeft een goede verbinding over zee met het eiland. Op het eiland zelf zijn geen treinverbindingen, maar het busnetwerk werd wel recent vernieuwd. De meeste Cyprioten verkiezen echter om zelf met de wagen te rijden, en dat is als toerist ook raadzaam.


Toon Meer
Zoeken
Recente Commentaren
 • Athena Royal Beach

  Had niet echt grote verwachtingen van de reis naar cyprus maar het is reuze meegevallen! Mooi uitzicht en niet al te veel volk!

    Nina Sels - on 20/1/12
 • Louis Ledra Beach

  Hallo, ik zou (met mijn vrouw) van 14-20 februari een kamer voor 2 willen boeken. Hebben jullie nog een kamer vrij voor die periode? Groeten, Tony

    Tony Van Eccelpoel - on 20/1/12
 • Athena Royal Beach

  Ik ben met mijn vrouw hiernaartoe getrokken na goede reviews te hebben gelezen op de site van Neckermann. Meestal valt dat toch wat af te wachten, maar het viel dus supergoed mee! Prachtig hotel, nette kamers, vriendelijke bediening, ... ik den...

    Franky - on 20/1/12
Limassol - Cyprus
Park Beach
8n. 20 jun 2021 680€
Paphos - Cyprus
Avanti Holiday Village
Ayia Napa - Cyprus
Chrysomare Beach Resort
Paphos - Cyprus
Paphos