Bulgarije

Bulgarije, stad aan de Donau. Al sinds 1908is Bulgarije een onafhankelijk koninkrijk. Europa kende een onrustige geschiedenis in zijn geheel de eerstkomende 50 jaar na hun onafhankelijkheid, wat ook op Bulgarije veel invloed heeft gehad. Tijdens de Eerste Wereldoorlog en de verschillende Balkanonrusten won en verloof Bulgarije geregeld gebieden. In de Tweede Wereldoorlog verloor het land een deel van zijn eigenheid door onder de Russische invloed te komen: Bulgarije werd een communistische staat. Deze periode hield wel enige tijd aan, tot in 1989 na een staatsgreep alle anti-minderheden maatregelen werden opgeheven.

Bulgarije is een land dat momenteel in volle opmars is als vakantiegebied. Het communistische klimaat heeft veel toeristen afgeschrikt in het verleden, maar dit probleem begint zich te herstellen. Het land heeft 378 km kustlijn langs de Zwarte Zee, en deze wordt hoe langer hoe meer bezocht. Vakantiepakketten naar de Bulgaarse kust zijn echter nog altijd niet zo populair als de meer klassieke bestemmingen, wat het de perfecte plaats maakt voor mensen die rust zoeken. Lees op voorhand goed de reviews – sommige hotels bieden ook een partysfeer!

Het land kent echter ook een boel interessante steden. Een roadtrip kan best leuk zijn in Bulgarije. Hou wel rekening met veiligheidsvoorschriften: voorkom autodiefstal, en overnacht niet in de wagen. Ook is het wegennet niet zo fantastisch, dus rijden in het donker is niet zo'n goed plan. Steden als Sofia of de havenstad Burgas, of het populaire Plovdiv zijn zeker de moeite!

L1E2790A1W1600H1066

Barceló Royal Beach

5/5
Barcelo Royal Beach is een prachtig 5-sterren hotel met alle luxe en comfort die je gewend bent van de Barcelo keten. Al bij binnenkomst zul je verrast zijn over de stijlvolle inrichting en ontspannen sfeer. Geniet!
L1E549A1W1600H1066

Sol Nessebar Palace

5/5
Picture this: een rustig, stijlvol resort aan het strand, omringd door een groen park en weelderige tuinen. Hotel Sol Nessebar Palace is een echte aanrader,óók voor gezinnen met kinderen. Het 4-sterrenhotel aan de Bulgaarse Zwarte Zeekust is zo ontworpen dat kinderen plezier hebben terwijl de ouders ontspannen. Zo zorgt een mooi aquapark voor de nodige waterpret en staat het professionele animatieteam klaar met een uitgebreid programma voor jong en oud. Of laat jij je liever in de watten leggen in het 3 verdiepingen tellende Rose SPA centrum? Ook aan eten en drinken zal het je niet ontbreken met de uitgebreide
bulgarije-zwarte-zeekust-obzor-hvd-reina-del-mar-fi-459044_1

Hotel Hvd Reina Del Mar

5/5
Direct aan het lange, zacht glooiende zandstrand van Obzor. Het centrum ligt op ongeveer 1 km.
bulgarije-zwarte-zeekust-sveti-konstantin-sunny-day-palace-fi-455984_1

Hotel Sunny Day Palace

5/5
Direct aan het fijne zandstrand. Talloze winkels, restaurants en bars zijn te voet in een paar minuten te bereiken. De stad Varna ligt op ca. 10 km.
bulgarije-zwarte-zeekust-sveti-vlas-garden-of-eden-fi-398497_1

Hotel Garden Of Eden

5/5
Direct aan zee met zandstrand. Naar het centrum van Sveti Vlas ca. 2 km. Naar de levendige badplaats Sunny Beach is het ca. 9 km.
446174_3

Hotel Moonlight

5/5
Direct, iets hoger gelegen, aan het mooie zandstrand. Het centrum van Sveti Vlas met zijn haven en restaurants ligt op ca. 15 minuten lopen.
bulgarije-zwarte-zeekust-goudstrand-golden-sands-marina-grand-beach-fi-174600_1

Hotel Marina Grand Beach

5/5
Centraal, gescheiden van het fijne zandstrand door een straat. Het stadscentrum met tal van bars, restaurants en winkels kan in slechts een paar minuten worden bereikt.
bulgarije-zwarte-zeekust-nessebar-melia-sol-nessebar-palace-fi-364351_17

Hotel Melia Sol Nessebar Palace

5/5
Rustig aan een baai met een zacht glooiend zandstrand.
bulgarije-zwarte-zeekust-zonnestrand-sunny-beach-barcelo-royal-beach-ar-354339_11

Hotel Barcelo Royal Beach

5/5
Stijvol ingericht, dat is Barcelo Royal Beach. En de ligging is gunstig; 3 minuten wandelen en je staat met je voet in het zand. Of je flaneert over de boulevard. Ga je hier s avonds een hapje…
bulgarije-zwarte-zeekust-zonnestrand-sunny-beach-helena-park-fi-359584_16

Aparthotel Helena Park

5/5
Rustig, omgeven door de prachtige tuinen van het Helena Resort. 150 m naar het lange zandstrand en 2 km naar het centrum.
bulgarije-zwarte-zeekust-duni-marina-beach-fi-354201_1

Hotel Marina Beach

5/5
Direct aan het rustige zandstrand van Duni. Naar het centrum van Sozopol met tal van winkel. en uitgaansgelegenheden op ongeveer 8 km.
bulgarije-zwarte-zeekust-varna-melia-grand-hermitage-fi-359052_1

Hotel Melia Grand Hermitage

5/5
Centraal, maar toch rustig, op een heuvel, direct boven de zee. De promenade leidt naar het fijne zandstrand met een eigen strandgedeelte van het hotel (01/06 . 15/09). Talrijke uitgaans. en…

Op zoek naar uw volgende vakantiebestemming? Bekijk dan onze handige zoekfunctie!
Met een verscheidenheid aan filters om uit te kiezen, zult u zeker de perfecte plek vinden voor uw volgende uitje.