Bulgarije

Bulgarije
Populaire Accomodaties
  • Bulgarije | Bulgaarse Rivièra | Zonnestrand
    Actief ontspannen doe je in dit levendige hotel. Aantrekkelijke all inclusive-formule en een goede prijs-kwaliteitverhouding!
  • Bulgarije | Bulgaarse Rivièra | Rivièra
    Stijlvol familiehotel in een prachtig groen park vlak bij het strand. Verzorgde kamers en talloze sport- en ontspanningsfaciliteiten voor groot en klein.
  • Bulgarije | Bulgaarse Rivièra | Obzor
    Modern en bijzonder goed uitgerust aparthotel, vlak bij al het mooiste van Bulgarije. All inclusive in studio’s mogelijk!

Bulgarije

Bulgarije, stad aan de Donau. Al sinds 1908is Bulgarije een onafhankelijk koninkrijk. Europa kende een onrustige geschiedenis in zijn geheel de eerstkomende 50 jaar na hun onafhankelijkheid, wat ook op Bulgarije veel invloed heeft gehad. Tijdens de Eerste Wereldoorlog en de verschillende Balkanonrusten won en verloof Bulgarije geregeld gebieden. In de Tweede Wereldoorlog verloor het land een deel van zijn eigenheid door onder de Russische invloed te komen: Bulgarije werd een communistische staat. Deze periode hield wel enige tijd aan, tot in 1989 na een staatsgreep alle anti-minderheden maatregelen werden opgeheven.

Bulgarije is een land dat momenteel in volle opmars is als vakantiegebied. Het communistische klimaat heeft veel toeristen afgeschrikt in het verleden, maar dit probleem begint zich te herstellen. Het land heeft 378 km kustlijn langs de Zwarte Zee, en deze wordt hoe langer hoe meer bezocht. Vakantiepakketten naar de Bulgaarse kust zijn echter nog altijd niet zo populair als de meer klassieke bestemmingen, wat het de perfecte plaats maakt voor mensen die rust zoeken. Lees op voorhand goed de reviews – sommige hotels bieden ook een partysfeer!

Het land kent echter ook een boel interessante steden. Een roadtrip kan best leuk zijn in Bulgarije. Hou wel rekening met veiligheidsvoorschriften: voorkom autodiefstal, en overnacht niet in de wagen. Ook is het wegennet niet zo fantastisch, dus rijden in het donker is niet zo'n goed plan. Steden als Sofia of de havenstad Burgas, of het populaire Plovdiv zijn zeker de moeite!


Toon Meer
Zoeken
Sunny Beach - Bulgarije
Diamant Residence & Spa
Zonnestrand Sunny Beach - Bulgarije
Iskar
8n. 19 jun 2021 472€
Zonnestrand Sunny Beach - Bulgarije
Galeon Residence En Spa
8n. 1 jul 2021 491€
Sozopol - Bulgarije
Appartementen Santa Mari...
Sunny Beach - Bulgarije
Smartline Meridian