Bulgarije

Bulgarije
Populaire Accomodaties
  • Bulgarije | |
    Een schitterende 8-daagse rondreis per autocar in volpension met tweetalige begeleiding (Nederlands/Frans), vanuit Burgas of Varna, met mogelijkheid tot verlenging.
  • Bulgarije | Bulgaarse Rivièra | Duni
    Mooi, compleet uitgerust all-inhotel in het familievriendelijke Duni vakantieresort
  • Bulgarije | Bulgaarse Rivièra | Goudstrand
    Modern hotel midden in het groen, met lekkere buffetten en vriendelijke service.

Bulgarije

Bulgarije, stad aan de Donau. Al sinds 1908is Bulgarije een onafhankelijk koninkrijk. Europa kende een onrustige geschiedenis in zijn geheel de eerstkomende 50 jaar na hun onafhankelijkheid, wat ook op Bulgarije veel invloed heeft gehad. Tijdens de Eerste Wereldoorlog en de verschillende Balkanonrusten won en verloof Bulgarije geregeld gebieden. In de Tweede Wereldoorlog verloor het land een deel van zijn eigenheid door onder de Russische invloed te komen: Bulgarije werd een communistische staat. Deze periode hield wel enige tijd aan, tot in 1989 na een staatsgreep alle anti-minderheden maatregelen werden opgeheven.

Bulgarije is een land dat momenteel in volle opmars is als vakantiegebied. Het communistische klimaat heeft veel toeristen afgeschrikt in het verleden, maar dit probleem begint zich te herstellen. Het land heeft 378 km kustlijn langs de Zwarte Zee, en deze wordt hoe langer hoe meer bezocht. Vakantiepakketten naar de Bulgaarse kust zijn echter nog altijd niet zo populair als de meer klassieke bestemmingen, wat het de perfecte plaats maakt voor mensen die rust zoeken. Lees op voorhand goed de reviews – sommige hotels bieden ook een partysfeer!

Het land kent echter ook een boel interessante steden. Een roadtrip kan best leuk zijn in Bulgarije. Hou wel rekening met veiligheidsvoorschriften: voorkom autodiefstal, en overnacht niet in de wagen. Ook is het wegennet niet zo fantastisch, dus rijden in het donker is niet zo'n goed plan. Steden als Sofia of de havenstad Burgas, of het populaire Plovdiv zijn zeker de moeite!


Toon Meer
Zoeken
Sunny Beach - Bulgarije
Largo Hotel
Pomorie - Bulgarije
Saint George En Spa
Goudstrand Golden Sands - Bulgarije
Nympha Beach
Sunny Beach - Bulgarije
Hotel Mena Palace
Obzor - Bulgarije
Casablanca Hotel