België

België
Bestemmingen
Populaire Accomodaties
 • België | Kust | Oostduinkerke
  Deze prachtige kustvilla Les Ancres ligt op een toplocatie tegen de duinen en nabij het strand van Oostduinkerke. Vanaf de verschillende balkons heb je direct uitzicht op de duinen en de zee. Hier kun je heerlijk tot rust komen en vanuit de villa ...
 • België | Kust | Westende
  Degelijke vakantiebungalows. Op slechts 1,5 km van Westende.
 • België | Ardennen | La Roche-en-Ardenne
  Chalets met panoramisch uitzicht op de Ourthe die prima zijn uitgerust.

België

België, één van de kleinere West-Europese landen heeft op toeristisch gebied meer te bieden dan je zou vermoeden.
Het koninkrijk België telt ongeveer zo'n 10 500 000 inwoners en omwille van de kleine oppervlakte is het vrij dicht bevolkt.
De meeste mensen wonen in het noordelijke Nederlandstalige deel van het land (Vlaanderen, 60%). In het zuidelijke Franstalige landsgedeelte, Wallonië woont zo'n 40% van de bevolking. In de Oostkantons, het Duitstalige gedeelte wonen ong. 70 000 mensen.
De hoofdstad, Brussel, ook wel de hoofdstad van Europa genoemd, omdat vele Europese instellingen hier gehuisvest zijn, kan menig toerist bekoren. De Grote Markt met zijn mooie stadhuis omringd door talrijke Middeleeuwse huizen, met "Manneken Pis " in de buurt, is een echte toeristische trekpleister. Vergeten we daarbij niet het Atomium, het Jubelpark met de vele musea, de Marollen, de Brusselse volkswijk, de kathedraal en de basiliek en zoveel meer, werkelijk een daguitstap of een citytip meer dan waard.

Vlaanderen, het noordelijke Nederlandstalige deel van het land grenst aan de Noordzee. Dit "vlakke land ", door Jacques Brel bezongen, herbergt buiten de riante kuststeden, Knokke, Oostende, Blankenberge …,heel wat kunststeden: Brugge, Gent, Antwerpen, maar ook kleinere steden, daarom niet minder interessant: Mechelen, Hasselt, Oudenaarde ….

Het zuidelijke deel van België, Wallonië, daarentegen is vrij bosrijk en heuvelachtig (vooral in het oostelijk deel: de Ardennen) en dus de ideale vakantieplek voor de toerist die een actieve vakantie wil beleven. Hier kan je heerlijke wandelingen maken, in grotten afdalen, plonzen in kabbelende riviertjes, kayakken, fietsen en zelfs kuren en skiën. Voor dit laatste kan je vooral terecht in de Oostkantons (Duitstalig België).
Wallonië telt ook tal van mooie, sommige minder bekende,steden: Luik, Doornik, Charleroi, Namen…. Een ontdekkingstocht in die steden zal je werkelijk versteld doen staan.

Wie België zegt, denkt natuurlijk aan de gastvrijheid van de mensen, aan de culinaire geneugten die je daar ten deel vallen, aan het bier. België is de bakermat van Duvel, Westmalle, Leffe, Chimay, Orval, Hoegaerden …. En vergeten we vooral de pralines niet, de nationale trots, en wereldwijd gegeerd. Je ziet dit kleine landje aan de Noordzee heeft heel wat in zijn mars, bezoeken dus!


Toon Meer
Zoeken
Recente Commentaren
 • Vakantiehuis L'ancien Tribunal

  Im obliged for the post.Thanks Again. Great. Tatman

    WilliamBof - on 25/5/16
 • Affligem

  There is clearly a bundle to realize about this. I suppose you made some good points in features also. dakabdfadedecabc

    Smithe0 - on 13/4/16
 • Villa Wilde Beek

  We stayed in this house in April of this year and would like to stay again in April 2016. Is the house available next April? Regards David Kitching

    David Kitching - on 22/12/15
 • Villa Les Ancres

  Is dit huis beschikbaar in het weekend van 16-18 januari 2015?

    Ine van Agtmaal - on 9/10/14
 • Altitude 600

  you use disallowed a designer to make the style? Superb vocation! aadfbgabegkf

    Johna465 - on 17/8/14
Vielsalm - België
La Fagne Fleurie
Waimes - België
Les Ecuries Du Lac
Stoumont - België
L'alouette
Burg-reuland - België
Jacobs
Anhee - België
La Pecherie