Aruba

Populaire Accomodaties
 • Aruba | Aruba | Oranje Stad

  Het van oudsher bekende Talk of the Town Hotel & Beach Club nodigt u uit voor een ontspannen vakantie in een intieme sfeer, waarbij persoonlijke service centraal staat. Een korte wandeling brengt u in slechts 10 minuten in het ...

 • Aruba | Aruba | Druif Beach

  Sfeervol laagbouw hotel met vele faciliteiten, direct aan het fantastische palmenstrand van Druif Beach. Ervaar de uitgebreide All Inclusive faciliteiten, met maar liefst 9 restaurants en 7 bars!

  Algemene...

 • Aruba | Aruba | Eagle Beach
  Arrangementsinformatie ALGEMEEN Hotel Arubiana Inn **+
  Door de landelijke ligging proeft u hier de authentieke Arubaanse sfeer. Het geheel is keurig onderhouden en met de rond het zwembad gelegen kamers straalt dit hotel gezelligheid en ...

Aruba

Aruba is een eiland in de Caraïben. Het eiland maakt deel uit van Nederland, maar kent wel een speciale status. In feite is Aruba wel een zelfstandig land. De link met Nederland is ook te zien in de naam van de hoofdstad, Oranjestad. Verder spreekt men op Aruba officieel Nederlands, maar ook Engels is wijd verspreid. De Spanjaarden ontdekten Aruba in de 15de eeuw, vandaar dat ook Spaans nog wel gesproken wordt.

De inwoners van Aruba zijn heel gastvrij en lachen altijd. Misschien komt dat doordat het op Aruba altijd mooi weer is? Je kan nooit ongelegen komen bij hen. Krijg je de mogelijkheid om mee aan tafel te schuiven, sla dit dan zeker niet af. Het eten op Aruba is heerlijk. Zij kruiden het eten op een unieke manier, waardoor het heerlijk smaakt op de gril. Het lijkt alsof de favoriete bezigheid op Aruba barbecueën is: zij hebben hier feeling mee waar wij alleen van kunnen dromen. En begin het diner met een lekkere cocktail. Op een paradijs mag dat wel!

Het landschap in Aruba kenmerkt zich door de typische Dividivi-boom. Deze boom groeit met de wind mee. Wanneer de wind op een bepaalde plek dus telkens in dezelfde richting waait, zullen alle bomen die kant op staan. Dit geeft unieke gezichten op bossen. Rond Aruba is er ook veel koraalrif, dus voor duikers is dit waarschijnlijk ook zeer de moeite. Toeristen zoeken Aruba vooral op om te ontspannen. Langs de stranden, voornamelijk aan de westkust, zijn veel luxe hotels te vinden. Ook cruises leggen veelal aan in een van de vele baaien die Aruba rijk is of in Oranjestad zelf waar een grote haven is. Oranjestad is op bezoekers berekend: verschillende winkelstraten en -centra en gezellige restaurants en cafeetjes.

Aruba bereik je per vliegtuig, of, zoals gezegd, per cruise. De cruises kunnen een leuke manier zijn om het ganse Caraïbisch gebied te ontdekken.


Toon Meer
Zoeken
Palm Beach - Aruba
Riu Palace Aruba Standaard
Oranjestad - Aruba
Arubiana Inn
Oranje Stad - Aruba
Renaissance Aruba Resort...
Palm Beach - Aruba
The Mill Resort & Suites...
Eagle Beach - Aruba
Bucuti Beach Resort