Andorra

Andorra
Populaire Accomodaties
 • Andorra | Andorra | La Massana
  Resort met uitgebreide sport- en ontspanningsmogelijkheden.
 • Andorra | Andorra | El Tarter
  Luxueus hotel met schitterende ligging in de natuur. Mooi openluchtzwembad met ligweide.
 • Andorra | Andorra | Erts
  Complex dat perfect harmonieert met de omgeving. In het uitgebreide sport- en ontspanningsgedeelte kun je zalig relaxen.

Andorra

Andorra is een Europese dwergstaat gelegen op de grens van Spanje en Frankrijk. De oppervlakte van Andorra bedraagt 464 km² voor een inwonersaantal van 73 100. Door zijn ligging middenin de Pyreneeën, is Andorra een bergachtig en ruw gebied. Dit wordt doorbroken door 3 valleien, die tesamen een Y vormen en een meer herbergzame streek bieden in het land. De belangrijkste steden liggen in dit gebied, langs de oevers van de Valira.

Door zijn geïsoleerde ligging heeft Andorra met andere landen weinig geschiedenis. Spanje en Frankrijk hebben in de geschiedenis een tijdje samen geregeerd over het gebied, en momenteel wordt het land ook voornamelijk bewoond door Spanjaarden en Fransen. Slechts 33% van de bevolking van Andorra heeft de Andorrese nationaliteit. Maar ondanks de isolatie is Andorra toch sterk verbonden met de Europese Unie. De euro wordt overal aanvaard als betaalmiddel – meer nog, Andorra heeft geen eigen munt. De officiële taal is het Catalaans, maar Spaans en Frans worden ook veel gesproken en zoals in elk zichzelf respecterend vakantieland wordt Engels ook verstaan.
Toerisme is een belangrijke factor in de economie van Andorra. ’s Zomers kennen vooral de gezellige steden en zwemparadijzen veel bezoek, maar ’s winters is Andorra een waar skioord. De belangrijkste steden zijn Andorra la Vella (tevens de hoofdstad) en Ordino, en Pas de la Casa, Soldeu en La Massana staan dan weer bekend om de skiresorts. Ook winkelen kan interessant zijn in Andorra: net als bijvoorbeeld Monaco is Andorra een belastingsvrije staat, en dus het ideaal moment om bijvoorbeeld luxegoederen in te slaan.

Andorra heeft geen eigen luchthaven of vliegveld, dus ben je aangewezen op omliggende luchthavens. Ook een spoorwegennet ontbreekt in Andorra. Vanuit omliggende gebieden zijn er wel busdiensten naar Andorra. Het makkelijkst ben je echter met de wagen. De wegen zijn van goede kwaliteit, maar het is een beetje durven gezien het wel vaak bergpassen zijn. In de winter durft dit al wel eens voor problemen zorgen bij onervaren chauffeurs.

Ministaatje Andorra is alleszins een bezoek waard. Gezien er in alle seizoenen iets te beleven valt, kan je kiezen wanneer en je komt nooit bedrogen uit.


Toon Meer
Zoeken
Recente Commentaren
 • Hotel Ski Plaza

  Goedkoop hotel met alles inbegrepen wat nodig was: haardrogen, douche, handdoeken, etc... De tafelwijn was wel niet te drinken! :)

    Magalie De Smidt - on 23/1/12
 • Hotel Babot

  Wat een geweldige locatie! Je hebt een prachtig uitzicht over het gebied! Knappe kamers en mooi ingericht hotel. Het was echt een luxe vakantie voor weinig geld.

    Sylvia - on 23/1/12
 • Anyos Park Mountain & Wellness Resort

  Zeker geen aanrader!! Het stonk daar en de kamer was vuil en vervallen! Kan je beter ergens anders heen gaan...

    Steven P. - on 23/1/12
Pas De La Casa - Andorra
Hotel Himalaia Pas
Soldeu - Andorra
AHotels Piolets
Pas De La Casa - Andorra
Hotel Pic Maia
La Massana - Andorra
Magic La Massana