Algerije

Algerije
Bestemmingen
Populaire Accomodaties
  • Algerije | Midden-oosten En Noord-afrika |
    Iedereen die vaak in de woestijn komt, weet dat de mooiste woestijnlandschappen zich in Algerije bevinden. De woeste, buitenaardse schoonheid van het Hoggar-gebergte, de uitgestrektheid van de Sahara, en de rotsgravures van de Tassilli Agulagual s...

Algerije

Algerije is niet meteen de meest voor de hand liggende reisbestemming. Toch is het een boeiend land met een rijke cultuur, heel divers van die van ons. Wie zich graag laat onderdompelen in een heel andere mentaliteit en ook bereid is zich een beetje aan te passen aan een andere manier van leven, kan Algerije met gemak aan het lijstje van bestemmingen om te zien toevoegen. Minder toeristisch dan de gemiddelde Noord-Afrikaanse landen zoals Marokko of Tunesië, wat beide intussen al echte zomerse trekpleisters zijn geworden. Algerije ligt dus ook aan de Middellandse Zee en heeft een kustlijn van bijna 1000 kilometer. In het noorden ligt de kust vlakbij het gebergte, wat een unieke kustlijn betekent. Het zuiden van het land is dan weer de Sahara, een woestijn, die gans het zuidelijke deel van Algerije beslaat.

Het klimaat valt ook uiteen in twee delen. Het subtropische klimaat aan de kust maakt het uiterst aangenaam om rond te reizen. In de Sahara heerst dan uiteraard een woestijnklimaat: uiterst warm dus. De hoogst gemeten temperatuur is 50,6°C nabij In Salah. In de winter koelt het dan weer enorm af.

Trektochten door het Atlas- of Ahaggargebergte worden meestal in groep ondernomen en zijn de moeite waard. Een bezoek aan de oasen die in het land te vinden zijn, zijn uiterst uniek voor het land. Europa is met Algerije misschien niet zo vertrouwd, maar het land heeft ook een heel rijke cultuur op vlak van kunst en literatuur. Ook muzikaal valt er veel te beleven, en vinden alle stijlen een thuis. De hoofdstad Algiers is redelijk werelds te noemen.


Toon Meer
Zoeken