Jordanië

Jordanië
Populaire Accomodaties
 • Jordanië | Jordanië | Aqaba
  Luxueus en trendy hotel in het centrum van Aqaba, uitkijkend over de Rode Zee. Ruime kamers, semi-overdekt infinity-zwembad op de 3de verdieping, diverse restaurants. Mooie privé beach club.
  vliegvervoer
  373 Keer Bezocht
  Vanaf 1059€ p.p.
 • Jordanië | |
  Jordanië is een boeiend en veelzijdig land. Met een vriendelijke en gastvrije bevolking, een adembenemende natuur en een schat aan historische bezienswaardigheden. Hét hoogtepunt is het nieuwe wereldwonder Petra. Je ontdekt het allemaal tijdens de...
  vliegvervoer
  250 Keer Bezocht
  Vanaf 1332€ p.p.
 • Jordanië | Jordanië | Dode Zee
  Schitterend hotel, gebouwd als een Berberdorp, met rechtstreekse toegang tot de Dode Zee. Laat je drijven op de zachte golfjes : dit is de ultieme ontspanning.

Jordanië

Jordanië ligt ten oosten van de rivier de Jordaan en heeft onder andere Israël, Syrië en Irak als buurlanden. Bij het horen van die landen zou je misschien denken dat het beter is om een bezoek aan Jordanië zo te laten. Jordanië is echter een rustig, vooruitstrevend land te midden van een heleboel woeligere streken. Het is niet altijd zo kalm geweest. Sinds 1950 bestaat Jordanië in zijn huidige vorm. Verschillende staatsgrepen en aanslagen maakten dat het klimaat in het land enige tijd nodig heeft gehad om stabiel te worden. Onrusten tussen Jordaniërs, Palestijnen en Israëliërs bleven lange tijd de politiek overheersen. Pas in 1994 werd met Israël een vredesverdrag ondertekend. Hoewel op koning Hoessein, die regeerde van '52 tot '99, veel kritiek is geweest, is hij wel degene die het land naar rust en vrede heeft geleid.

Behalve de geschiedenis die samenhangt met het conflict Israël-Palestina, is Petra een van de voornaamste redenen waarom mensen Jordanië bezoeken. Petra wordt beschouwd als een van de wereldwonderen. Maar ook de woestijnkastelen, of de woestijnen op zich, de prachtige vallei Wadi Rum en de Dode Zee (daar waar je zomaar vanzelf blijft drijven) zijn spectaculair. Voor ontspanning moet je dan weer in Akaba zijn, waar verschillende resorts je graag verwelkomen. Vele toeristen combineren dan ook een interessante rondreis met een weekje ontspannen aan de Dode Zee.

Naar Jordanië trek je met het vliegtuig, en op de luchthaven koop je een visum dat je toegang geeft tot het land. De officiële taal is het Arabisch, maar in de grote steden kan je ook in het Engels terecht. Jordanië is een zeer gastvrij land, en de mensen zijn ook heel vriendelijk, maar respect voor de cultuur en godsdienst worden wel hoog in het vaandel gedragen. Het is als toerist belangrijk hier besef van te hebben en hiermee rekening te houden.


Toon Meer
Zoeken
Recente Commentaren
 • Grote Jordanië Rondreis 4*

  Een rondreis in Jordanië is een geweldige ervaring! Heb op een kameel gereden, Petra bezocht en nog veel ander bezienswaardigheden. Onvergetelijke vakantie!

    Pieter - on 19/1/12
Aqaba - Jordanië
Mövenpick Resort & Resid...
7n. logies / ontbijt, 17 feb 2013 797€

- Jordanië
De wonderen van Jordanië
7n. halfpension, 1 mrt 2013 1976€
Aqaba - Jordanië
DoubleTree by Hilton Aqaba
7n. halfpension, 17 feb 2013 1059€
Aqaba - Jordanië
Kempinski Hotel Aqaba
Dode Zee - Jordanië
Jordan Valley Marriott R...
7n. logies / ontbijt, 2 apr 2013 772€